Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Solution architect digitale innovatie

Met jouw uitgebreide kennis en inzicht als solution architect zorg je voor het ontwerp van ons nieuwe digitale platform voor patiënten- zorgverlener communicatie
 • Reageer t/m 27-06-2022
 • 22.16.22.SB4
 • 36 uur
 • HBO
 • IT
Solliciteer

Vragen? Contact de recruiter

 • Reageer t/m 27-06-2022
 • 22.16.22.SB4

Functie inhoud

Als solution architect digitale innovatie zorg je voor het ontwerp van ons nieuwe digitale innovatie platform voor patiënten- zorgverlener communicatie. Een cloud native API en data platform met een native mobiele app zijn de kerncomponenten. Met dit nieuwe platform gaan we de komende jaren de ervaring van onze patiënten substantieel verbeteren en processen verregaand automatiseren. We gaan aan de slag met diverse functionaliteiten op gebieden als tele-monitoring, e-health, chat/video communicatie, algoritmes, chatbots en analytics.

Op basis van de behoeftes van onze patiënten en zorgverleners identificeer jij de beste componenten. Je ontwerpt een architectuur waarin deze optimaal en veilig op elkaar aansluiten. Je geeft sturing aan technische teams om de oplossing te realiseren en monitort het ontwikkelproces. Ook ben je, samen met onze product owners en zorgverleners, betrokken bij het evalueren van de oplossing in de praktijk.

Door jouw uitgebreide technologie kennis en inzicht kom je met nieuwe ideeën om innovatieve technologie toe te passen en ons product verder te verbeteren. Het is een dynamische functie met diverse werkzaamheden. Er is veel ruimte om met eigen initiatief invulling te geven aan deze nieuwe rol.

Werkomgeving

Je komt te werken in het programma “Digitaal Verbonden”. De programmaorganisatie is begin 2022 opgericht en richt zich volledig op het realiseren en implementeren van dit nieuwe platform. Binnen het product managementteam werk jij samen met productmanagers, owners en (UX) ontwerpers. Je onderhoudt daarnaast korte lijnen met de engineers in onze technische teams.

Profiel

 • Je hebt wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Informatietechnologie.
 • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring als senior engineer of solution architect.
 • Je bent gedreven om het maximale resultaat neer te zetten en weet die drive ook over te brengen op anderen.
 • Je bent een innovatieve denker en in staat uitdagingen binnen de organisatie snel te doorgronden en te vertalen naar innovatie (technologie) oplossingen. Om dit te kunnen doen zorg je dat je goed luistert en over komt als prettige gesprekspartner.
 • Je hebt diepgaande kennis van moderne technologie en weet die doeltreffend in te zetten binnen je ontwerpopdrachten.
 • Het is een pluspunt als je al ervaring hebt met (Azure) cloud native oplossingen, mobiele apps, en/of data & AI technologie.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

Een inspirerende werkomgeving bij de grootste werkgever van Rotterdam. Een omgeving die volop in beweging en ontwikkeling is.

 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Samen inventariseren we opleidingsmogelijkheden.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt, laptop, smartphone en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Meer informatie

Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren via de sollicitatiebutton.

Inhoudelijke vragen over de vacature? Neem dan contact op met Aart-Jan Boor, 06 212 982 37. Heb je vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, 06 500 310 07.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

Sollicitatieproces

Stap 1 - Solliciteren

Enthousiast over deze functie en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op deze vacature. Onze recruiter stuurt je direct een ontvangstbevestiging.

Stap 2 - Selectie

Op basis van jouw sollicitatie kijken we of je past bij de vacature. We laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 3 - Gesprek

Je bent uitgenodigd voor een gesprek, mooi! In dit eerste gesprek leren we elkaar kennen en kijken we of we bij elkaar passen. Ook kun jij een goed beeld vormen van de functie, de afdeling en het Erasmus MC. Als het gesprek positief verloopt, volgt er vaak nog een tweede gesprek.

Stap 4 - Arbeidsvoorwaarden

Gefeliciteerd! Je bent aangenomen. Je toekomstige leidinggevende bespreekt het salaris en het dienstverband met je. Ook krijg je meer informatie over onze overige arbeidsvoorwaarden.

Stap 5 - Aan de slag

Het is zover: je eerste werkdag! Leuk dat je bij ons aan de slag gaat. Je wordt ontvangen door je nieuwe afdeling en krijgt daar alle informatie die je nodig hebt. Heel veel werkplezier bij het Erasmus MC!

Neem contact met mij op

Jeanette dos Santos Gomes
Recruiter

Jeanette dos Santos Gomes
Afbeelding

Werken aan beter worden is steeds meer digitaal

We werken in een gloednieuw state-of-the-art gebouw. Daarbij past ook een vernieuwende manier van werken, met gebruik van nieuwe technologie. Voor ambitieuze IT'ers liggen er tal van uitdagingen. Zoals onder andere de ICT-ondersteuning voor onze 14.000 medewerkers, de beveiliging van patiëntgegevens of het onderhoud van ons elektronisch patiëntendossier.

Lees verder

Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen: in zorg, onderwijs en onderzoek

Wij zijn geworteld in Rotterdam en werken in een prachtige state-of-the-art omgeving. Met toewijding en passie werken we aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Dit bereiken we met een verscheidenheid aan talent en kennis. We hechten aan diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen er mag zijn.

Lees meer over Erasmus MC

Solliciteer voor Solution architect digitale innovatie