Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline

Werken aan beter worden is continu alert zijn

Recovery verpleegkundige

Patiënten bij staan en monitoren op hun meest kwetsbare momenten: voor én na een ingrijpende operatie. Als recovery verpleegkundige bij Erasmus MC heb je een cruciale rol bij de pre- en postoperatieve opvang van onze patiënten. Door de grote diversiteit en wisselende complexiteit van patiënten is geen dag hetzelfde. Van voorbereidende anesthesiologische werkzaamheden tot het bewaken van vitale functies na een complexe operatie. Elke dag is anders.

Eerste gezicht

Een operatie is altijd spannend. Zeker het wachten om opgehaald te worden kan zenuwslopend zijn. Als recovery verpleegkundige ben jij er om de patiënten op hun gemak te stellen. En na de operatie ben jij weer één van de eerste gezichten die de patiënt ziet als hij wakker wordt. Jij zorgt ervoor dat patiënten comfortabel en goed wakker worden, zodat ze stabiel terug kunnen naar de afdeling. 

Kijk mee op de Recovery

Ellen vertelt over haar werk

Kijk mee op de Recovery

/

Iets voor jou? Bekijk onze vacature:

Bekijk alle vacatures

Verschillende patiëntcategorieën

Op de OK van Erasmus MC vinden complexe en unieke operaties plaats. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. Je ziet patiënten met uiteenlopende ziektebeelden. Van patiënten met meervoudige trauma's, die een orgaantransplantatie ondergaan of een intensieve operatie aan de hersenen. Jouw benadering op deze kwetsbare momenten is van groot belang.

Vernieuwde OK-complex

Ons vernieuwde OK-complex beschikt over een Holding en Verkoever met elk 13 bedden voor zowel pre-operatieve opvang als postoperatieve zorg. Een hypermoderne omgeving met state-of-the-art techniek waarmee de beste zorg aan onze patiënten verleend kan worden.

“Ik krijg echt kippenvel als ik zie hoe bezorgd moeder en zoon om elkaar zijn als één van hen de ander een nier doneert.”

Ellen, recovery verpleegkundige

Meer weten of een dagje meelopen?

"Wil je meer weten over het werken als recovery verpleegkundige op ons hypermoderne OK-complex? Kom eens langs om te praten of loop een dagje mee met onze verpleegkundigen." - Miranda Mendes, manager OK

T: 06 282 243 60
E: m.mendes@erasmusmc.nl