Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date
  • Gepubliceerd op 24-10-2017

Ik ben enorm trots

“Op het team, m’n vak, en op mezelf. Mijn collega’s en ik zijn erg goed in ons vak, vind ik. Anders zaten we hier niet. Dat maakt je trots. Het is een prachtig vak, je wordt voortdurend uitgedaagd het beste uit jezelf te halen.”

Jasmijn, IC-verpleegkundige

We zullen nooit arrogant worden

"In zekere zin zijn we een elite-team. Verpleegkundigen kijken soms tegen ons op. Ook IC-verpleegkundigen van andere ziekenhuizen. De moeilijkste situaties worden tenslotte naar ons doorgestuurd. Voor hen soms een opluchting. Maar wij moeten het dan wel waarmaken. Gelukkig hebben we hier een cultuur van geen kapsones, maar aanpakken. We zijn trots op het vertrouwen dat we krijgen, maar het betekent ook een grote verantwoordelijkheid."

“Je deelt meer met je collega's dan met je partner.”

Jasmijn

"Het team is voor mij ontzettend belangrijk. De sfeer, de samenwerking, het onderlinge vertrouwen; je moet op elkaar kunnen bouwen. Elkaar kunnen aanvullen en, als het nodig is, ook opvangen. Als het team niet top zou zijn, zou ik weggaan."

Het gevoel dat we iemand gered hebben...

"Van de week stierf een patiënt onder mijn handen tijdens het reanimeren. Dan heb ik het gevoel dat we verloren hebben. Het tegenovergestelde gebeurt ook. Iemand die er uiterst kritiek aan toe is, maar toch vrij snel de IC weer verlaat. Dan ben ik toch wel trots dat we dat samen voor elkaar hebben gebokst."

Afbeelding

Meer weten over het werken als IC-verpleegkundige?

Erasmus MC is een van de beste academische ziekenhuizen van Europa. Dat merk je zeker als IC-verpleegkundige. Je hebt te maken met complexe en uitdagende ziektebeelden. Of je nu werkt op de Recovery, bij het ingrepencentrum Thorax of op één van onze level 3 IC's. Innovatie is standaard en je werkt met de meest geavanceerde apparatuur en technieken.

Lees meer