Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date

“Wij gaan voor genezing”

  • Gepubliceerd op 24-10-2017

Karen werkt als kinderoncologieverpleegkundige op de afdeling Oncologie/Hematologie van het Sophia Kinderziekenhuis

Intieme momenten

“Omdat veel patiëntjes lang bij ons op de afdeling verblijven heb ik een sterke band met ouders en kind. Dit intensieve contact maakt mijn werk heel bijzonder. Voor ouders is het een hele klap als voor het eerst het woord kanker valt. Wij beleven veel intieme momenten met elkaar in deze kwetsbare periode."

Sophia kinderziekenhuis

"Wij gaan voor genezing van het kind. We doen er alles aan om het verblijf van onze patiëntjes zo aangenaam mogelijk te maken. De opnameperiodes kunnen soms erg lang en zwaar zijn waarin complexe zorg nodig is. Hierbij kan een kind bijvoorbeeld heel erg de buitenlucht missen. Dan ga ik met alle toeters en bellen aan het bed even naar buiten een luchtje scheppen. Dit is soms net de oppepper die een kind nodig heeft.”

“Wij beleven veel intieme momenten met elkaar in deze kwetsbare periode”

Karen, kinderoncologieverpleegkundige

KanjerKetting

“Een bijzonder moment is ook het uitreiken van een KanjerKraal voor aan de KanjerKetting. De KanjerKetting  is een beloningssysteem en wegwijzer voor kinderen met kanker. Elke kraal aan de ketting staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor bijvoorbeeld chemo, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag of  een vreselijke rotdag. De KanjerKetting vertelt hun verhaal en helpt in het verwerkingsproces.”

“Wat mijn werkdag geslaagd maakt? Als een patiëntje me vertelt dat het zich in een zware periode van de opname eindelijk even niet ziek voelde in de buitenlucht met het zonnetje in het gezicht. Daar doe ik het voor!”

Sophia kinderziekenhuis

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan vooral eens naar de opleidings- en carrièrekansen die we je kunnen bieden.

Lees meer over je kansen