Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Een glimlach. Een luisterend oor. Een helpende hand.

Studeer je nog en wil jij je ook inzetten als vrijwilliger bij Erasmus MC? Dat kan! Je doet mooie ervaringen op en verrijkt tegelijk je eigen cv. Je bent van grote betekenis voor onze patiënten en bezoekers. Word onderdeel van ons team.

Sofia van Buuren, vrijwilliger Erasmus MC

Ervaring opdoen

Sofia (18) wil arts worden. "Het patiëntcontact leert mij om te gaan met verschillende patiënten. Iedereen heeft een andere benadering nodig. Dit is voor mij gelijk een goede ervaring voor mijn eigen toekomst."

Lees verder
Kelt vrijwilliger Erasmus MC

Uniek bijbaantje

Vaak hebben middelbare scholieren een bijbaantje in de supermarkt of horeca, maar dat geldt niet voor Kelt (18). Hij is vrijwilliger bij het Erasmus MC. “Ik wilde iets nuttigs doen en alvast een beetje sfeer proeven voor in de toekomst."

Lees verder
Anthony Kujundzic, vrijwilliger Erasmus MC

Hoogtepunt van de week

Anthony (22) werkt naast zijn studie Social Work als vrijwilliger. "Je groeit erdoor als persoon en als toekomstig professionaI. Ik kan ervaring opdoen in het benaderen van verschillende mensen. Zo proef ik al een klein beetje aan hoe het is."

Lees verder

Drie maanden beschikbaar

Ben jij doordeweeks ten minste één dagdeel van 4 uur beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden? Dan komen we graag met je in contact! Je kunt op meerdere locaties in Erasmus MC aan de slag. Je geeft jouw glimlach, een luisterend oor en helpende hand. En tegelijk doe jij zelf mooie ervaring op in het werken in een academisch ziekenhuis en het werken met patiënten. 

Polikliniek

Op de polikliniek worden patiënten ontvangen voor het spreekuur van de arts. Jij verwelkomt hen, ondersteunt bij de aanmeldzuil en checkt of de vragenlijst Waardegedreven Zorg over het persoonlijk welzijn is ingevuld. Dit is waardevolle informatie voor de arts naast het medische aspect. Indien deze vragenlijst nog niet ingevuld is, ondersteun je bij het invullen van de lijst via een tablet voordat de patiënt de spreekkamer instapt. 

Waardegedreven Zorg Erasmus MC

Centrale ontvangsthal

De centrale ontvangsthal is het hart van Erasmus MC. Hier stappen patiënten en bezoekers het Erasmus MC binnen. Jij helpt hen bij het vinden van de juiste weg en begeleid hen waar nodig. Ook ondersteun je bij de aanmeldzuilen waar patiënten zich aanmelden. Jij helpt de patiënten hierbij, geeft uitleg en beantwoordt vragen. 

Vrijwilligerswerk Centrale Ontvangst Erasmus MC

Aanmelden voor vrijwilligerswerk

Ben je enthousiast om naast je studie vrijwilligerswerk bij Erasmus MC te doen? Meld je direct aan:

  • Solliciteer op de vacature en geef aan wanneer je beschikbaar bent.
  • We nodigen je uit voor één van onze informatiebijeenkomsten om kennis te maken. 
  • Zijn we beiden positief over de kennismaking? Dan plannen we een meeloopmoment zodat je een goed beeld krijgt van de activiteiten.
  • We vergoeden jouw onkosten met € 8,00 netto per dagdeel.

Solliciteer op vacature

Perfect match

Zijn we beiden enthousiast? Perfect match! Samen stemmen we af op welk (vast) dagdeel je ingeroosterd wordt. Er wordt een vrijwilligersovereenkomst opgesteld en na een korte inwerkperiode ga je aan de slag als vrijwilliger bij Erasmus MC.

Meer weten?

"Heb je vragen of wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Erasmus MC? Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over." - Hennie Buitenhuis, stafadviseur Vrijwilligerszaken

T: 06 500 313 06
E: vrijwilligers@erasmusmc.nl

Stuur Hennie een WhatsApp
Hennie Buitenhuis

Word vrijwilliger bij Erasmus MC

Ben je student? Wil je naast je studie mooie ervaringen opdoen en tegelijkertijd je cv verrijken door het doen van vrijwilligerswerk? Meld je aan door te solliciteren op onze vacature. We nemen snel contact met je op.

Naar de vacature