Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline

Een unieke werkomgeving

Wij zijn het grootste van de acht Nederlandse universitaire ziekenhuizen. Een academisch medisch centrum waar alles in dienst staat van excellente zorg. Daarbij past ook een state-of-the-art gebouw met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen. Hier werken we met de modernste processen, diagnosetechnieken, behandelingen en zorgconcepten. We streven naar een optimale ruimtebenutting, zo laag mogelijk energieverbruik en minder belasting van het milieu.

Even voorstellen

Ons nieuwe Erasmus MC

Even voorstellen

/

Nederlands groenste ziekenhuis

Op het dak van het nieuwe Erasmus MC komen twee enorme daktuinen van maar liefst 3.000 m2. Een plek waar patiënten, bezoekers en medewerkers even tot rust kunnen komen.

sfeerbeeld- skyceiling

Blauwe lucht

Ook in het pand is er ruimte voor de natuur. Deze 'skyceiling' is een voorbeeld.

Van groen word je beter

We bouwen een gloednieuw ziekenhuis met veel ruimte voor groen. Want van groen word je beter! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten.

afbeelding passage

Het nieuwe Erasmus MC

Na 20 jaar voorbereiding en ruim acht jaar bouwen was het dan eindelijk zover: het nieuwe Erasmus MC werd donderdag 6 september 2018 officieel geopend door niemand minder dan Koning Willem-Alexander. Bekijk de aftermovie van de feestelijke opening.

Naar de video