Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash

Een unieke werkomgeving

Wij zijn het grootste van de acht Nederlandse universitaire ziekenhuizen. Een academisch medisch centrum waar alles in dienst staat van excellente zorg. Daarbij past ook een state-of-the-art gebouw met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen. Hier werken we met de modernste processen, diagnosetechnieken, behandelingen en zorgconcepten. We streven naar een optimale ruimtebenutting, zo laag mogelijk energieverbruik en minder belasting van het milieu.

Even voorstellen

Ons nieuwe Erasmus MC

Even voorstellen

/

Nederlands groenste ziekenhuis

Op het dak van het nieuwe Erasmus MC komen twee enorme daktuinen van maar liefst 3.000 m2. Een plek waar patiënten, bezoekers en medewerkers even tot rust kunnen komen.

sfeerbeeld- skyceiling

Blauwe lucht

Ook in het pand is er ruimte voor de natuur. Deze 'skyceiling' is een voorbeeld.

Van groen word je beter

We bouwen een gloednieuw ziekenhuis met veel ruimte voor groen. Want van groen word je beter! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een groene omgeving of uitzicht op natuur een positief effect heeft op het herstel van patiënten.

Afbeelding nieuwbouw

Ziekenhuis van de toekomst

We werken in een state-of-the-art gebouw met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen. Een prachtige omgeving met een vloeroppervlak van maar liefst 210.000 m2, 522 eenpersoonskamers, 26 operatiekamers en een technische ruimte op de 7e verdieping die over alle bouwdelen heen loopt. Bekijk de video waarin je een uniek kijkje krijgt in ons ziekenhuis van de toekomst en we een aantal interessante cijfers met je delen.

Naar de video