Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is leren in de praktijk

Anesthesiemedewerker in opleiding

Anesthesiemedewerker is een vak dat je niet alleen leert door met je neus in de boeken te zitten. Je leert het met je neus achter een mondkapje in één van onze operatiekamers. Je kunt bij ons een studie van 3 jaar tot anesthesiemedewerker volgen. Je start dan met een beroepsvoorbereidende periode van 6 maanden, en als alles goed gaat, word je aangenomen voor het leer-werktraject. Wij betalen vanaf dag 1 je opleiding en studiematerialen én je krijgt gedurende het hele opleidingstraject salaris. Klinkt aantrekkelijk, toch? 

Aan de slag op de OK

Tijdens het eerste half jaar van de opleiding ligt de nadruk op de theorie. Dit noemen we de beroepsvoorbereidende periode. Daarna komt het accent steeds meer op de praktijk te liggen. Je gaat dan als leerling anesthesiemedewerker aan de slag op onze operatiekamers. Dat begint met wat wij noemen laagcomplexe operaties en wordt opgebouwd naar hoogcomplex waarin je bovendien steeds zelfstandiger gaat werken. De hele opleiding bestaat uit verschillende leereenheden waarin steeds een specialisme of thema centraal staat. 

Als leerling anesthesiemedewerker draag je in belangrijke mate bij aan de zorg voor de patiënt. Bij Erasmus MC zien we vaak patiënten met complexe ziektebeelden. Je zorgt er, samen met de anesthesioloog, voor dat een patiënt zo comfortabel mogelijk de operatie ondergaat. Je stelt de patiënt gerust, bewaakt diens vitale functies gedurende de ingreep en zorgt dat hij weer goed uit narcose komt. Je weet welke complicaties er kunnen optreden en staat altijd klaar om samen met het team in te grijpen. 

Zorgen dat de patient goed de operatie doorkomt

Emre vertelt over zijn werk

Zorgen dat de patient goed de operatie doorkomt

/

Grootste OK-complex van Nederland

Je komt te werken op het grootste en modernste OK-complex van Nederland. Ons complex bestaat uit 36 hightech operatiekamers, 5 interventiekamers en 1 innovatieve magneetkamer. Op deze operatiekamers ga jij het vak in de praktijk leren. Omdat we bij Erasmus MC veel verschillende en complexe operaties doen is geen dag hetzelfde. 

Werk en studie combineren

Wat betekent het om een opleiding te volgen en tegelijkertijd te werken in het grootste universitair medisch centrum van Nederland? Het opleidingstraject heeft je veel te bieden maar is ook best pittig. Drie jaar lang leren én werken is niet niks. We vinden het daarom belangrijk dat je weet waar je voor kiest. 

  • De opleiding duurt minimaal 3 jaar, maximaal 4 jaar.
  • Het eerste half jaar ligt de nadruk op de theorie: de 'beroepsvoorbereidende periode'. Daarna komt het accent steeds meer op de praktijk te liggen.
  • Je volgt de theorielessen aan onze eigen Erasmus MC Academie en gaat aan de slag op de OK van Erasmus MC.
  • De hele opleiding bestaat uit verschillende leereenheden waarin steeds een specialisme of thema centraal staat en kent een opbouw van laag- naar hoogcomplex.
  • Je leert veel door met medestudenten samen te werken, met vakdocenten te discussiëren en door het opbouwen van een eigen portfolio.
  • Voor begeleiding kun je rekenen op praktijkopleiders, werkbegeleiders en een persoonlijke mentor.

Solliciteren naar een opleidingsplaats

Om in aanmerking te komen voor het leer-werktraject tot anesthesiemedewerker bij Erasmus MC, ben je minimaal in het bezit van een havo diploma. Bij voorkeur met profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘ natuur en techniek’. Ook voor verpleegkundigen A, mbo-v of hbo-v kan het een mooie carrièrestap zijn. 

Het leer-werktraject start twee keer per jaar: in maart en september. Om een opleidingsplaats te bemachtigen is het nodig om te solliciteren. Wordt de sollicitatieprocedure positief afgerond, dan krijg je een contract aangeboden. 

Je kunt op dit moment niet solliciteren. Maar houd deze website in de gaten of maak een job alert aan, dan ben je als eerste op de hoogte zodra je kunt solliciteren voor een opleidingsplaats in september 2021. 

Maak een job alert aan

Meer weten over de opleiding?

"Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de opleiding tot anesthesiemedewerker bij het Erasmus MC? Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over." - Annelies Gielen, teammanager Opleiding

T: 06 109 192 38
E: j.gielen@erasmusmc.nl

Stuur Annelies een WhatsApp

Kom meer te weten over het werken op onze OK

Geen chirurg kan een operatie zelfstandig uitvoeren. Dat is werk voor een team. Het team bestaat uit meerdere personen en disciplines. Iedereen heeft zijn eigen taak en zijn eigen verantwoordelijkheid. Teamwork en de beste zorg voor de patiënt staan voorop. 

Lees verder