Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Waarom het Erasmus MC?

Wij zijn het Erasmus MC. Geworteld in Rotterdam, wereldstad en thuishaven. Het meest vooruitstrevende universitair medisch centrum van Nederland, vernieuwend en trendsettend. We staan voor een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs.

  Welkom in onze wereld

  Innovatieve zorg, onderwijs en onderzoek

  Welkom in onze wereld

  /

  Drie kerntaken

  Elke dag werken wij, medewerkers, vrijwilligers en studenten met toewijding en passie aan alles waar het Erasmus MC voor staat:

  • Veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften.
  • Onderscheidend toponderwijs dat getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen.
  • Internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.

  Een unieke werkomgeving

  Technologie & Toewijding. Deze twee woorden kenmerken het Erasmus MC. In ons state-of-the-art gebouw werken we met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen. Een prachtige werkomgeving die innovaties, excellente zorg en samenwerking faciliteert en stimuleert. 

  De onlosmakelijke verbinding tussen technologie en gezondheid is het menselijke aspect. Voor onze patiënten, studenten, en voor onze medewerkers en vrijwilligers. In het Erasmus MC werken we met toewijding, ongeacht de plek waar je werkt. 

  Gelijkheid en diversiteit

  Erasmus MC is werkgever, zorgverlener en opleider voor mensen van allerlei achtergronden. De diversiteit van de stad Rotterdam zien we terug in onze patiënten, en willen we ook zoveel mogelijk gereflecteerd zien in onze werknemers en studenten. Voor al deze mensen willen we een open en veilige omgeving bieden met gelijke kansen voor een ieder, ongeacht gender, culturele afkomst of religie.

  Lees meer over onze cultuur

  Eerste technische UMC van Nederland

  De grote innovaties in de zorg en gezondheid worden in de komende jaren vooral door technologische ontwikkelingen bepaald. Denk aan slimme medische instrumenten en hulpmiddelen, minimaal invasieve interventies, nieuwe manieren van beeldvorming en beeldanalyse, smart data technologie, kunstmatige intelligentie en machine learning tot aan doorbraken in de biomedische technologie en nanobiologie. Wij willen hier een leidende rol in spelen, als het eerste technische UMC van Nederland. Daarvoor werken we intensief samen met de Technische Universiteit Delft. 

  daktuin Erasmus MC

  Nederlands groenste ziekenhuis

  Op het dak van Erasmus MC zijn twee enorme daktuinen van maar liefst 3.000 m2. Een plek waar patiënten, bezoekers en medewerkers even tot rust kunnen komen.

  Rotterdam

  In het hart van Rotterdam

  We zijn gevestigd in hartje Rotterdam. Voor de deur stoppen tram, bus en metro. Vanaf Rotterdam CS ben je er al in een kwartiertje. Niet alleen is de bereikbaarheid ideaal, ook is er genoeg te doen in de omgeving.

  fietsenmaker

  Bijzondere voordelen voor werknemers

  Als medewerker van Erasmus MC kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden en werknemersvoordelen. Onze eigen fietsenmaker, sportschool en medewerkerspoli Fysiotherapie zijn enkele voorbeelden.

  Wetenschappelijk onderzoek

  Door te innoveren helpen we de gezondheidszorg vooruit

  Wij werken met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken én ontwikkelen ze zelf. Dit in samenwerking met nationale en internationale zorginstellingen en instanties.

  Erasmus MC gebouw

  Koers23: Technologie en toewijding

  Het Erasmus MC wil het verschil maken door zich in te zetten voor een gezonde samenleving. Dit doen we met technologie en toewijding. In Koers23 maken we duidelijk welke ambities we hebben bij het verlenen van zorg aan onze patiënten, het geven van onderwijs en het doen van wetenschappelijk onderzoek.

  Naar Koers23

  Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

  In welke functie je ook werkzaam bent bij Erasmus MC, iedereen draagt bij aan de zorg van vandaag én de gezondheid van morgen. Benieuwd of een van onze functies bij jou past? Bekijk onze openstaande vacatures.

  Naar de vacatures