Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is vooruitdenken

Operatieassistent

Als gediplomeerd operatieassistent weet jij als geen ander hoe cruciaal jouw rol in het OK-team is. Vanaf de voorbereiding, het gebruiksklaar maken van de operatiekamer en de procedures die uitgevoerd worden: jij kent de stappen en denkt altijd één stap vooruit. Op het grootste en modernste OK-complex van Nederland kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Geen dag is hetzelfde.

Zorgen dat de operatie goed verloopt

Melissa en Martin vertellen over hun werk

Zorgen dat de operatie goed verloopt

/

Complexe en bijzondere operaties

Complexe hersenchirurgie, oncologische chirurgie, thoraxchirurgie en chirurgie met behulp van de Da Vinci operatierobot is bij ons aan de orde van de dag. Zware traumapatiënten uit de hele regio worden hier binnengebracht voor levensreddende ingrepen. En met regelmaat worden orgaantransplantaties uitgevoerd. We zijn één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waar hart-, long-, lever- en niertransplantaties uitgevoerd mogen worden. En het enige ziekenhuis dat harttransplantaties bij kinderen uitvoert.

ZUT team

Ons Zelfstandig Uitname-team (ZUT) wordt in ziekenhuizen door heel West-Nederland ingezet om donororganen uit te nemen. Dit team, waar ook operatieassistenten onderdeel van zijn, komt op OK's van Den Helder tot Goes. Met een speciale ambulance gaan ze vanuit het Erasmus MC op pad zodra er een donororgaan beschikbaar komt. 

Uniek werk in een uniek medisch centrum

Miranda vertelt je er meer over

Uniek werk in een uniek medisch centrum

/

“Ik sta op OK’s in alle hoeken van West-Nederland”

Operatieassistenten van het ZUT-team van Erasmus MC worden in heel West-Nederland ingezet zodra er een donororgaan voor transplantatie beschikbaar is.

Lees verder

"De combinatie van chirurgie en anesthesie is zo mooi"

Esther is operatieassistent én anesthesiemedewerker in opleiding. Niet omdat ze haar werk als operatieassistent niet leuk meer vindt, maar om haar kennis te verbreden.

Lees verder

"Ik sta ook op een OK in Afghanistan"

Erasmus MC werkt samen met Defensie. Militairen als Martin verdiepen bij ons hun kennis. In ruil daarvoor mogen enkele van onze operatieassistenten mee op uitzending.

Rachel Ketting, operatieassistent bij Erasmus MC

"De complexiteit en de casuïstiek maken mijn werk ontzettend uitdagend."

Rachel heeft bij Erasmus MC haar plek gevonden. De complexiteit van de ingrepen, de casuïstiek van patiënten, het samenwerken met verschillende specialismes. Ik vind mijn werk zo leuk. Echt elke dag is anders.

Lees verder
OK, operatieassistent, operatiemedewerker

Doorgroeien

Wil je groeien in je vak? Dan ben je bij Erasmus MC aan het juiste adres. Met regelmaat moet je jezelf verdiepen in een ingreep die je nooit eerder hebt gezien. In klinische lessen hoor je alles over de laatste technieken en nieuwste instrumenten. Ook zijn er cursussen en trainingen die je kunt volgen. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kansen om je te specialiseren bijvoorbeeld.

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Ben je nog niet gediplomeerd, maar wil je het vak van operatieassistent leren? Twee keer per jaar start het 3-jarig leer-werktraject waarbij je werk en studie combineert. Lees er meer over

Meer weten?

"Ben je gediplomeerd operatieassistent en wil je meer weten over het werken op onze OK? Ik vertel je er graag meer over of loop eens een dagje met ons mee om het zelf te ervaren." - Robert Vossen, manager OK

T: 06 398 681 04
E: j.vossen@erasmusmc.nl

Stuur Robert een WhatsApp