Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline

Werken aan beter worden is vooruitdenken

Operatieassistent

Als operatieassistent zorg je ervoor dat een operatie goed verloopt. Je zorgt dat alle benodigdheden aanwezig zijn en bewaakt de steriliteit. Je checkt of de apparatuur gebruiksklaar is en zorgt dat de patiëntengegevens compleet zijn. Op het juiste moment geef jij de chirurg de benodigde instrumenten aan en bedien je de apparatuur. Je controleert het bloedverlies, je kent de stappen tijdens een operatie en je denkt altijd één stap vooruit.

"Ik sta ook op een OK in Afghanistan"

Erasmus MC werkt samen met Defensie. Militairen als Martin verdiepen bij ons hun kennis. In ruil daarvoor mogen enkele van onze operatieassistenten mee op uitzending.

“Ik ben regelmatig voor een orgaan op pad”

Anne-Kari maakt deel uit van het Zelfstandig Uitname-team Orgaantransplantaties. Samen met mijn collega operatieassistent, chirurgen en anesthesioloog ga ik naar andere ziekenhuizen om een orgaan op te halen als dat daar beschikbaar komt.

operatie

Doorgroeien

Wil je groeien in je vak? Dan ben je bij Erasmus MC aan het juiste adres. Met regelmaat moet je jezelf verdiepen in een ingreep die je nooit eerder hebt gezien. In klinische lessen hoor je alles over de laatste technieken en nieuwste instrumenten. Ook zijn er cursussen en trainingen die je kunt volgen. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kansen om je te specialiseren bijvoorbeeld.

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Operatieassistent is een vak dat je niet alleen leert door met je neus in de boeken te zitten. Je leert het ook met je neus achter een mondkapje in één van onze operatiekamers. Als je nog geen diploma Operatieassistent hebt, kun je bij ons een studie van 3 jaar tot operatieassistent volgen. Je start dan met een beroepsvoorbereidende periode van 6 maanden, en als alles goed gaat, word je aangenomen voor het leer-werktraject. Wij betalen vanaf dag 1 je opleiding en studiematerialen én je krijgt een salaris. Klinkt aantrekkelijk, toch? Lees verder.

“De bijzondere en unieke ingrepen die je bij het Erasmus MC ziet vind je eigenlijk nergens anders. Hier gebeurt het!”

Tessa Caspers, operatieassistent

Lees meer over Tessa's werk

Meer weten?

"Ben je operatieassistent en wil je meer weten over het werken op onze OK? Ik vertel je er graag meer over of loop eens een dagje met ons mee om het zelf te ervaren." - Robert Vossen, manager OK

T: 06 398 681 04
E: j.vossen@erasmusmc.nl