Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
operatie Erasmus MC

Operatieassistent

Als gediplomeerd operatieassistent weet jij als geen ander hoe cruciaal jouw rol in het OK-team is. Vanaf de voorbereiding, het gebruiksklaar maken van de operatiekamer en de procedures die uitgevoerd worden: jij kent de stappen en denkt altijd één stap vooruit. Op het grootste en modernste OK-complex van Nederland kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Geen dag is hetzelfde.

Zorgen dat de operatie goed verloopt

Melissa en Martin vertellen over hun werk

Zorgen dat de operatie goed verloopt

/

Complexe en bijzondere operaties

Complexe hersenchirurgie, oncologische chirurgie, thoraxchirurgie en chirurgie met behulp van de Da Vinci operatierobot is bij ons aan de orde van de dag. Zware traumapatiënten uit de hele regio worden hier binnengebracht voor levensreddende ingrepen. En met regelmaat worden orgaantransplantaties uitgevoerd. We zijn één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waar hart-, long-, lever- en niertransplantaties uitgevoerd mogen worden. En het enige ziekenhuis dat harttransplantaties bij kinderen uitvoert.

Werken met onze allerkleinsten

Werk je graag met kinderen? Dat komt goed uit, want je kunt bij ons ook aan de slag als operatieassistent bij het grootste kinderziekenhuis van Nederland: het Sophia Kinderziekenhuis. Van onze allerkleinsten patiënten van 600 gram tot 17-jarigen met aangeboren afwijkingen. En van verdrinkingen tot risicovolle (spoed)sectio’s. Een unieke werkomgeving waar je je nog verder in je vak kunt ontwikkelen.

Bekijk de vacature 

ZUT team

Ons Zelfstandig Uitname-team (ZUT) wordt in ziekenhuizen door heel West-Nederland ingezet om donororganen uit te nemen. Dit team, waar ook operatieassistenten onderdeel van zijn, komt op OK's van Den Helder tot Goes. Met een speciale ambulance gaan ze vanuit het Erasmus MC op pad zodra er een donororgaan beschikbaar komt. 

Uniek werk in een uniek medisch centrum

Miranda vertelt je er meer over

Uniek werk in een uniek medisch centrum

/
OK, operatieassistent, operatiemedewerker

Doorgroeien

Wil je groeien in je vak? Dan ben je bij Erasmus MC aan het juiste adres. Met regelmaat moet je jezelf verdiepen in een ingreep die je nooit eerder hebt gezien. In klinische lessen hoor je alles over de laatste technieken en nieuwste instrumenten. Ook zijn er cursussen en trainingen die je kunt volgen. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Kansen om je te specialiseren bijvoorbeeld.

Gediplomeerd maar niet meer in het vak werkzaam?

Ben jij ooit het vak uitgegaan maar kriebelt het om weer aan de slag te gaan? Kom op de OK van Erasmus MC herintreden als operatieassistent. Wij begeleiden je en brengen jouw kennis up-to-date zodat je binnenkort weer aan tafel staat op de operatiekamer. Dé plek waar je van grote betekenis bent voor onze patiënten. Je hebt niet voor niets ooit voor dit mooie vak gekozen.

“Is het iets voor jou om weer de OK op te gaan en ben je minimaal 16 uur per week beschikbaar? Neem contact op en loop een dagje mee om de sfeer te proeven.” Anouk van Rosmalen, recruiter.

Stuur William een WhatsApp

 

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Ben je nog niet gediplomeerd, maar wil je het vak van operatieassistent leren? Twee keer per jaar start het 3-jarig leer-werktraject waarbij je werk en studie combineert. Lees er meer over

Meer weten?

"Ben je gediplomeerd operatieassistent en wil je meer weten over het werken op onze OK? Ik vertel je er graag meer over of loop eens een dagje met ons mee om het zelf te ervaren." - William Dijkhuizen, manager OK

T: 0629737998
E: w.dijkhuizen@erasmusmc.nl

Stuur William een WhatsApp
William, manager OK