Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is een stap verder gaan

Oncologieverpleegkundige

Waar haal je als oncologieverpleegkundige het meeste uit je carrière? In het grootste kankercentrum van Nederland. Oncologie bij Erasmus MC betekent hooggespecialiseerde, vaak zeer complexe zorg. Erasmus MC heeft een vooraanstaande rol in wetenschappelijk onderzoek en bevindt zich in de voorhoede van de oncologische zorg.

Een stap verder gaan

Collega's aan het woord

Een stap verder gaan

/

Focus op complexe situaties

Onder meer door de vergrijzing en nieuwe behandelmethoden stijgt de vraag naar academische zorg. Daardoor wordt een steeds groter beroep gedaan op het Erasmus MC. De gemiddelde bezetting is onveranderd hoog. Om ervoor te zorgen dat iedere patiënt de gespecialiseerde oncologische zorg krijgt die hij nodig heeft, werken we nauw samen met ziekenhuizen in de regio. Wij concentreren ons op de zorg voor complexe patiënten. Patiënten die minder intensieve zorg nodig hebben, worden indien mogelijk overgeplaatst.

Voorloper in oncologie

Oncologie is altijd in beweging. Zeker bij Erasmus MC. Zo vinden er nu meer dan 100 trials plaats. Als verpleegkundige heb je een belangrijke rol bij de onderzoeken naar deze experimentele behandelingen. Zo draag je bij aan de strijd tegen kanker.

Behandeling op maat

In elk medisch vakgebied heb je te maken met protocollen. Ook in de oncologie. Standaard is het werk echter nooit. Bij Erasmus MC willen we iedere patiënt een unieke behandeling op maat geven. Genetische afwijkingen verschillen immers per persoon. Om dit te kunnen doen, is er een nauwe samenwerking tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

Nieuwe behandelmethoden

“Wij zijn bezig met het uittesten en ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Samen met de andere UMC’s hebben we hier een voortrekkersrol in.” - Casper van Eijck, Hoogleraar algemene chirurgie

Doorleren

Wie verder wil komen in zijn vak, is bij Erasmus MC aan het goede adres. Om de allerbeste zorg te kunnen leveren, volg je regelmatig cursussen en trainingen. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er legio mogelijkheden. Kansen om onderzoek te doen, seminars te bezoeken, of cursussen te volgen.

Meer weten of dagje meelopen?

"Kom eens langs om te praten met onze oncologieverpleegkundigen of loop een dagje mee! Bel me gerust of stuur een Whatsappje, dan bespreken we de mogelijkheden met elkaar." - Anouk van Rosmalen, recruiter

T: 06 311 350 71
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Anouk een WhatsApp
Anouk van Rosmalen, recruiter, Erasmus MC