Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is het hoofd koel houden

SEH-verpleegkundige

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC lijkt in weinig op die van andere ziekenhuizen. Het is een level 1 SEH en hét traumacentrum voor de regio Zuid-West Nederland. Zowat elke dienst zie je de meest complexe, zware gevallen voorbijkomen. Multi-traumapatiënten die je in andere ziekenhuizen mogelijk zelden of nooit tegenkomt. Jaarlijks zien we veertigduizend patiënten op de Spoedeisende Hulp, zevenduizend daarvan zijn kinderen. 

Hét traumacentrum van de regio

Sandra vertelt erover

Hét traumacentrum van de regio

/

Rouleren

Saai wordt het nooit, het werk op de Spoedeisende Hulp. Maar misschien wil je soms even iets anders. Dan is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat om te rouleren met onze IC afdelingen. Je werkt dan een paar maanden op de SEH en een paar maanden op de IC. We werken samen met AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en bieden kansen om zowel op de SEH als ambulance te werken. Ook is er een uitwisselingsprogramma met Defensie.

Traumakamer SEH Erasmus MC

Virtual reality tour

Onze Spoedeisende Hulp is groot. Er zijn veel behandelkamers. Drie traumakamers zijn volledig ingericht op de acute opvang van traumapatiënten. Daarnaast is er een eigen operatiekamer, CT-ruimte en een helideck voor de traumahelikopter.

Start de tour

Een flexibele houding

Patiënten die op de Spoedeisende Hulp komen, zitten vol emoties. In de korte tijd dat jij ze onder je hoede hebt, stel je ze zo goed mogelijk gerust. Daar moet je flexibel voor zijn. Want de ene keer zit er een student tegenover je, de andere keer een bouwvakker. Soms een kind en soms een persoon op leeftijd. Dan weer iemand uit Zuid, dan weer iemand uit Kralingen. En na een zwaar traumageval wacht wellicht iemand met een verstuikte enkel.

Veel kennis vereist

Kan die patiënt nog even wachten? Of moet je met spoed de arts laten komen? Op de SEH wordt het uiterste gevraagd van je klinische blik. Daarom moet je veel kennis in huis hebben. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een interne opleiding van 1,5 jaar. Daarnaast volg je veel klinische lessen. Regelmatig duik je in de boeken om iets op te zoeken. Of je bezoekt bijvoorbeeld een seminar.

Hans van Schendel, manager SEH

Humor is belangrijk

“Om hier te werken moet je twee dingen hebben: humor en teamspirit.” - Hans van Schendel, manager SEH

Trauma heli

Traumacentrum Zuid-West Nederland

Nederland kent 11 traumacentra. Wij zijn het level 1 traumacentrum voor heel regio Zuidwest-Nederland: Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond en Zeeland. Alle traumagevallen met kinderen komen hier naar toe. En alle gevallen met een RTS-score van 10 of lager. De kustwacht brengt drenkelingen. Maandelijks behandelen we zo'n 250 traumapatiënten waarvan circa 30-50 patiënten met de traumaheli gebracht worden.

Bekijk video

Acuut kort verblijf unit

De acuut kort verblijf unit is een high care afdeling binnen onze Spoedeisende Hulp. Hier worden patiënten opgevangen die dusdanig ernstig ziek of gewond zijn dat vervoer naar een ander ziekenhuis onwenselijk is. Hier ontvangen zij 24/7 high care zorg en worden zij gemonitord totdat er een bed in het Erasmus MC beschikbaar is.

Loop een dag met ons mee

Maak kennis met een aantal collega's

Loop een dag met ons mee

/

Onze SEH iets voor jou?

"Ben jij SEH-verpleegkundige en wil je werken op een plek waar je verzekerd bent van adrenaline? Kom dan eens een dagje meelopen. Je maakt dan direct kennis met ons team. Bel of mail me en we maken een afspraak." - Hans van Schendel, manager SEH

T: 06 127 574 38
E: j.vanschendel@erasmusmc.nl

Hans van Schendel, manager SEH