Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date

Werken aan beter worden is het hoofd koel houden

SEH-verpleegkundige

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC lijkt in weinig op die van andere ziekenhuizen. De afdeling is groot en er zijn veel behandelkamers. Er is een eigen operatiekamer. En een helideck voor de traumahelikopter.

Loop een dag met ons mee

Maak kennis met een aantal collega's

Loop een dag met ons mee

/

Een flexibele houding

Patiënten die op de Spoedeisende Hulp komen, zitten vol emoties. In de korte tijd dat jij ze onder je hoede hebt, stel je ze zo goed mogelijk gerust. Daar moet je flexibel voor zijn. Want de ene keer zit er een student tegenover je, de andere keer een bouwvakker. Soms een kind en soms een bejaarde. Dan weer iemand uit Zuid, dan weer iemand uit Kralingen. En na een zwaar traumageval wacht wellicht iemand met een verstuikte enkel.

SEH Sfeerbeeld
SEH

Gouden uur

"Wij krijgen de meest complexe situaties en heftige trauma’s binnen. Daarom is het gouden uur voor ons extra cruciaal. Binnen dat uur moet de patiënt in kaart gebracht en gestabiliseerd zijn." - Peter Roedoe, teamleider SEH

Lees verder
seh

Humor is belangrijk

“Om hier te werken moet je twee dingen hebben: humor en teamspirit.” - Hans van Schendel, manager SEH

Trauma heli

Traumacentrum Zuid-West Nederland

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC is een van de 11 traumacentra van Nederland. Alle traumagevallen met kinderen komen hier naar toe. En alle gevallen met een RTS-score van 10 of lager. De kustwacht brengt drenkelingen. Reanimaties zijn aan de orde van de dag. Tijdens de ebola-crisis werden de Nederlanders die besmet waren gerepatrieerd naar ons ziekenhuis. Zowat elke dienst zie je de meest complexe, zware gevallen voorbijkomen. Gevallen die je in andere ziekenhuizen zelden of nooit tegenkomt.

Rouleren

Saai wordt het nooit, het werk op de Spoedeisende Hulp. Maar misschien wil je soms even iets anders. Dan is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat om te rouleren met onze IC afdelingen. Je werkt dan een paar maanden op de SEH en een paar maanden op de IC. We werken samen met AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en bieden kansen om zowel op de SEH als ambulance te werken. Ook is er een uitwisselingsprogramma met Defensie.

Afbeelding traumakamer SEH

Veel kennis vereist

Kan die patiënt nog even wachten? Of moet je met spoed de arts laten komen? Op de SEH wordt het uiterste gevraagd van je klinische blik. Daarom moet je veel kennis in huis hebben. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een interne opleiding van 1,5 jaar. Daarnaast volg je veel klinische lessen. Regelmatig duik je in de boeken om iets op te zoeken. Of je bezoekt bijvoorbeeld een seminar.

Iets voor jou?

"Ben jij SEH-verpleegkundige en wil je werken op een plek waar je verzekerd bent van adrenaline? Kom dan eens een dagje meelopen. Je maakt dan direct kennis met ons team. Bel of mail me en we maken een afspraak." - Hans van Schendel, manager SEH

T: 06 127 574 38
E: j.vanschendel@erasmusmc.nl