Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
seh, erasmus mc

SEH-verpleegkundige

De Spoedeisende Hulp van Erasmus MC lijkt in weinig op die van andere ziekenhuizen. Het is een level 1 SEH en hét traumacentrum voor de regio Zuid-West Nederland. Zowat elke dienst zie je de meest complexe, zware gevallen voorbijkomen. Multi-traumapatiënten die je in andere ziekenhuizen mogelijk zelden of nooit tegenkomt. Jaarlijks zien we 40.000 patiënten op de Spoedeisende Hulp, 7000 daarvan zijn kinderen. 

Hét traumacentrum van de regio

Sandra vertelt erover

Hét traumacentrum van de regio

/

Een flexibele houding

Patiënten die op de Spoedeisende Hulp komen, zitten vol emoties. In de korte tijd dat jij ze onder je hoede hebt, stel je patiënten en hun naasten zo goed mogelijk gerust. Daar moet je flexibel voor zijn. Want de ene keer help je een bouwvakker met een zwaar trauma, de andere keer een kind na een verdrinking. Soms een oudere patiënt met ernstige cardiale problematiek, dan weer een dronken man met een verstuikte enkel. Onze SEH is er voor iedereen.

Nog geen SEH verpleegkundige? Leer het vak bij ons!

Droom jij van een carrière op onze SEH? Dat is mooi, want bij ons volg je een op maat gemaakte opleiding tot SEH verpleegkundige. Het theoriegedeelte volg je op onze eigen Erasmus MC Academie en de praktijk leer je op de SEH. Je krijgt een eigen buddy die je meeneemt in het reilen en zeilen van onze SEH en waar je altijd bij terecht kunt met vragen. Heb je nog niet zoveel (klinische) ervaring als verpleegkundige? Geen probleem! Samen bepalen we jouw inwerktraject, zodat jij je op jouw tempo kunt ontwikkelen tot SEH verpleegkundige. 

Traumakamer SEH Erasmus MC

Virtual reality tour

Onze Spoedeisende Hulp is groot. Er zijn veel behandelkamers. Drie traumakamers zijn volledig ingericht op de acute opvang van traumapatiënten. Daarnaast is er een eigen operatiekamer, CT-ruimte en een helideck voor de traumahelikopter.

Start de tour

Blijven leren

Kan die patiënt nog even wachten? Of moet je met spoed de arts laten komen? Op de SEH wordt het uiterste gevraagd van je klinische blik. Zijn we daarom op zoek naar collega's die alles al tot in de puntjes weten? Zeker niet! We verwachten niet dat je alles al kan, maar wel dat je graag wil leren. Bij ons word je als nieuwe collega niet zomaar in het diepe gegooid. Je krijgt een buddy die altijd klaar staat voor vragen en samen bepalen we jouw inwerktraject. Je volgt veel klinische lessen en duikt regelmatig in de boeken om een zeldzaam ziektebeeld op te zoeken. Of je bezoekt een seminar. Kortom, hier ben je nooit uitgeleerd. 

Hans van Schendel, manager SEH

Humor is belangrijk

“Om hier te werken moet je twee dingen hebben: humor en teamspirit.” - Hans van Schendel, manager SEH

Trauma heli

Traumacentrum Zuid-West Nederland

Nederland kent 11 traumacentra. Wij zijn het level 1 traumacentrum voor heel regio Zuidwest-Nederland: Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond en Zeeland. Alle traumagevallen met kinderen komen hier naar toe. En alle gevallen met een RTS-score van 10 of lager. De kustwacht brengt drenkelingen. Maandelijks behandelen we zo'n 250 traumapatiënten waarvan circa 30-50 patiënten met de traumaheli gebracht worden.

Bekijk video

Acuut kort verblijf unit

De acuut kort verblijf unit is een high care afdeling binnen onze Spoedeisende Hulp. Hier worden patiënten opgevangen die na observatie op de SEH wachten op een plek in het ziekenhuis of overplaatsing naar een ander ziekenhuis. Hier ontvangen zij 24/7 high care zorg en worden zij gemonitord totdat er een bed in het Erasmus MC beschikbaar is. Niet alleen een hele diverse afdeling om te werken, maar ook een mooie opstap naar een carrière op onze SEH. 

Rouleren

Saai wordt het nooit, het werk op de Spoedeisende Hulp. Maar misschien wil je soms even iets anders. Dan is het goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat om te rouleren met onze IC afdelingen. Je werkt dan een paar maanden op de SEH en een paar maanden op de IC. We werken samen met AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) en bieden kansen om zowel op de SEH als ambulance te werken. Ook is er een uitwisselingsprogramma met Defensie.

Loop een dag met ons mee

Maak kennis met een aantal collega's

Loop een dag met ons mee

/

Onze SEH iets voor jou?

"Ben jij SEH-verpleegkundige en wil je werken op een plek waar je verzekerd bent van adrenaline? Kom dan eens een dagje meelopen. Je maakt dan direct kennis met ons team. Bel of mail me en we maken een afspraak." - Hans van Schendel, manager SEH

T: 06 127 574 38
E: j.vanschendel@erasmusmc.nl

Hans van Schendel, manager SEH