Skip to main content logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash

Werken aan beter worden is ervaringen opdoen én ervaringen schenken

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw glimlach, jouw aandacht, jouw hulp bij het vinden van de weg zijn cruciaal voor onze patienten. Je geeft patienten een prettige ervaring en tegelijk doe je zelf unieke ervaringen op. Word onderdeel van ons team.

Het nieuwe Erasmus MC

In mei 2018 openen de deuren van ons gloednieuwe gebouw waar we onze patiënten en bezoekers ontvangen. En dat is voor iedereen wennen. Op verschillende locaties worden vrijwilligers ingezet. Om patienten te helpen hun weg te vinden en de nieuwe aanmeldzuilen te gebruiken, of om ze in een wachtruimte te ontvangen. Jouw hulp is hard nodig.

Centrale ontvangsthal

De ontvangsthal is het hart van Erasmus MC. Daar stappen patiënten en bezoekers het Erasmus MC binnen. Jij helpt hen bij het vinden van de juiste weg in het gebouw en begeleid hen waar nodig. Nieuw zijn de aanmeldzuilen, waar patiënten zich aanmelden. Jij helpt de patiënten hierbij, geeft uitleg en beantwoordt vragen.

Poliklinieken

Op een polikliniek is het een komen en gaan van patiënten. Hier laten patiënten via een aanmeldzuil weten dat ze er zijn. Jij helpt hen op weg en begeleidt hen naar de wachtruimte. Zijn er vragen over het polibezoek, dan kunnen ze bij jou terecht.

Wachtruimtes klinieken

In de wachtruimtes kunnen patiënten even zitten voorafgaand aan een onderzoek of tussen behandeling door. Jij ontvangt hen en als er behoefte aan is, maak je een praatje. Dat is vaak een welkome afleiding tijdens een inspannende dag.

Loungeruimtes verpleegafdelingen

In de loungeruimte van een verpleegafdeling kunnen patiënten eten of wat drinken. Jij zorgt ervoor dat zij zich welkom en gezien voelen. Je ontvangt hen en biedt een kopje koffie of thee aan. Je biedt hen net dat beetje extra aandacht naast de professionele zorg.

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Ben je enthousiast en wil je onderdeel van ons team worden? Bekijk de vacature en solliciteer.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Erasmus MC? Neem dan contact met mij op!
Ik ben Hennie Buitenhuis, coördinator vrijwilligers, en sta je graag te woord.

T: 06 248 836 12
E: h.buitenhuis@erasmusmc.nl

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Vrijwilligers aan het woord

Erasmus MC

Healing environment

In het hart van de stad Rotterdam, vlak naast ons huidige gebouw, bouwen we een nieuw ziekenhuis met veel ruimte voor groen. In mei 2018 openen de deuren van dit gloednieuwe gebouw waar we onze patiënten en bezoekers ontvangen. We kiezen voor een ‘healing environment’. Dat betekent veel daglicht, groen en een warme, comfortabele inrichting. Een voorbeeld zijn de nieuwe daktuinen: een groene oase van 3.000 m2 waar patiënten, bezoekers en medewerkers even tot rust kunnen komen.

Lees meer over onze nieuwbouw

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature