Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

IC-verpleegkundige

Erasmus MC is een van de beste academische ziekenhuizen van Europa. Dat merk je zeker op de Intensive Care. De ziektebeelden zijn er complex en uitdagend. Innovatie is er standaard. Op onze level 3-IC's haal je als IC-verpleegkundige elke dag het beste uit jezelf.

Verschillende uitdagende afdelingen

Met jouw kennis kun je bij Erasmus MC heel wat kanten op. We hebben meerdere level 3 IC-afdelingen. Maar als IC-verpleegkundige ben je ook van belang voor andere afdelingen. Cardiologie kan niet zonder jouw vermogen om te handelen in acute situaties. En op de Recovery en PACU maakt jouw klinische blik het verschil.

Steeds beter willen worden

We kunnen veel in het Erasmus MC. We lopen vaak voorop en we gaan tot het uiterste. Waar anderen stoppen, gaan wij verder. Situaties die academische expertise nodig hebben, komen op onze IC's terecht. Daardoor kom je bij Erasmus MC heel wat ziektebeelden tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Bovendien komen er steeds meer nieuwe behandelingen. Er valt dus ook altijd wat te leren. Dat moet je willen. Steeds beter willen worden, steeds meer kunnen doen voor je patiënten. 

Veel doorgroeimogelijkheden

Saai wordt het nooit, het werk als IC-verpleegkundige bij Erasmus MC. Toch wil je misschien eens op een andere afdeling kijken, of leren over een ander specialisme. Dan is het goed om te weten dat je genoeg kansen hebt om je horizon te verbreden. Omdat Erasmus MC een grote organisatie is, zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je onderzoek doen, overstappen naar een andere afdeling, manager worden of gaan lesgeven. Je werk combineren met een verpleegkundige functie op de SEH is bespreekbaar. Een aantal IC-verpleegkundigen gaat tijdelijk met Defensie mee op uitzending. Anderen werken een deel van hun tijd bij de Mobiele Intensive Care Unit. Bij ons kun je het werk doen dat jij het liefst doet.

Grijp je onderzoekskansen

Wetenschappelijk onderzoek is niet voorbehouden aan specialisten. Ook voor verpleegkundigen liggen er op onze IC voldoende kansen om jezelf te verdiepen door middel van een onderzoek. Onze IC-verpleegkundigen hebben al heel wat publicaties op hun naam staan. Ook zijn zij met regelmaat in het buitenland te vinden om hun bevindingen te delen op een congres. Twee van onze IC-verpleegkundigen haalden zelfs het prestigieuze vakblad The Lancet met hun onderzoek naar effectiviteit van maatregelen tegen lijnsepsis.

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Als je een diploma Verpleegkunde hebt kun je verschillende IC-opleidingen volgen. Zo kun je de opleiding tot IC-verpleegkundige of IC-Neonatologieverpleegkundige volgen of, wanneer je ook een kinderaantekening hebt,  je doorontwikkelen tot IC-Kinderverpleegkundige.Naast het werken op de afdeling volg je colleges aan de Erasmus MC Academie en leer je door samen te werken met medestudenten, door te discussiëren met vakdocenten en door het opbouwen van een eigen portfolio van je ontwikkeling. De ideale combinatie om alles uit jezelf en je vak te halen.

Doorgroeien tot IC-verpleegkundige

Studenten vertellen over hun ervaringen

Doorgroeien tot IC-verpleegkundige

/

Meer weten of dagje meelopen?

"Wil je meer weten of een dagje meelopen met één van de IC-teams? Bel me gerust of stuur een WhatsApp, dan bespreken we de mogelijkheden met elkaar." - Anouk van Rosmalen, recruiter

T: 06 31135071
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Anouk een WhatsApp
Anouk van Rosmalen, recruiter, Erasmus MC