Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Cultuur

Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Daarvoor staan wij als Erasmus MC. We werken hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. We doen ons werk vanuit de kernwaarden 'verantwoordelijk', 'verbindend' en 'ondernemend'.

Rotterdams trots

Ons medisch centrum is genoemd naar de grootste Rotterdammer ooit: de Middeleeuwse denker Desiderius Erasmus. Zijn handtekening staat op onze gevel. En zijn gedachtengoed, waarin vrijheid van ideeën, naastenliefde en gezond verstand voorop staan, inspireert ons nog elke dag om het beste uit onszelf te halen.

Erasmus MC zonsondergang

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden zijn onze basisprincipes. Vanuit deze principes doen we ons werk, we geloven namelijk dat we de beste zorg, onderzoek en onderwijs leveren als we verantwoordelijk, verbindend en ondernemend zijn. Onze kernwaarden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Verantwoordelijk 
We doen de juiste dingen en die doen we goed. Wij zijn professioneel en integer, maar tegelijkertijd ook open. Anderen mogen ons aanspreken op onze resultaten en ons gedrag.

Verbindend 
Samen bereik je meer. Onze medewerkers zijn teamspelers. Ze zijn betrokken, geïnteresseerd en tonen inlevingsvermogen. We staan midden in de samenleving. 

Ondernemend 
Waar we mogelijkheden zien voor vernieuwing of verbetering, nemen we initiatief. We wachten niet af, maar weten van aanpakken en kaarten dingen aan. Vol durf, ambitie en optimisme.

Gelijke kansen voor iedereen

Wij zijn werkgever, zorgverlener en opleider voor mensen van allerlei achtergronden. De diversiteit van de stad Rotterdam zien we terug in onze patiënten, en willen we ook zoveel mogelijk gereflecteerd zien in onze werknemers en studenten. Voor al deze mensen willen we een open en veilige omgeving bieden met gelijke kansen voor een ieder, ongeacht gender, culturele afkomst of religie.

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en inclusiviteit spannen we ons in om uitvoering te geven aan de Participatiewet. Dit betekent dat er meer dan 400 duurzame banen gerealiseerd worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer over gelijkheid & diversiteit

Verbeteren van de zorg van vandaag en gezondheid van morgen

Erasmus MC is de grootste zorgorganisatie van Nederland. Middenin het hart van Rotterdam. Hier vindt baanbrekend onderzoek plaats, behandelen we patiënten met een complexe zorgvraag en leiden we zorgprofessionals op. 

Lees meer over het Erasmus MC