Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Neuroverpleegkundige

Herseninfarcten, neurologische trauma's, hersentumoren, ALS, Alzheimer, Parkinson: de ziektebeelden waar je als neuroverpleegkundige mee te maken krijgt, zijn niet alleen heel divers maar ook erg ingrijpend voor de patiënt en zijn familie. Voor jou als verpleegkundige brengt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Vaktechnisch, maar zeker ook psychosociaal.

Waarnemingsvermogen

Als patiënten hun hoofd niet meer goed kunnen gebruiken, is het enorm belangrijk dat jij als verpleegkundige dat wel doet. Wie alleen maar afgaat op een monitor, zal heel wat noodsituaties missen. Jouw oplettendheid en waarnemingsvermogen maken dagelijks het verschil voor patiënten.

Een klinische blik

Kijk mee met onze neuroverpleegkundigen

Een klinische blik

/

Twee afdelingen

Als neuroverpleegkundige ga je aan de slag op de afdeling Neurologie of de afdeling Neurochirurgie. Veel van de zorg bij Neurochirurgie is gepland, terwijl je bij Neurologie eigenlijk alleen acute opnames ziet. Bij beide afdelingen zijn de turnover en de complexiteit hoog. Je hebt patienten gemiddeld een dag of 5 onder je hoede, maar soms zijn ze maanden afhankelijk van jouw zorg.

Blijven groeien

Als je verder wilt komen in je vak, ben je bij Erasmus MC aan het goede adres. De Neurologie is een breed vakgebied dat volop in beweging is. Om de allerbeste zorg te kunnen leveren, volg je regelmatig cursussen en trainingen, en bezoek je symposia. En wil je meer uit je carrière halen, dan zijn er legio mogelijkheden. Kansen om onderzoek te doen of om je verder te specialiseren in het vakgebied, bijvoorbeeld als verpleegkundig specialist.

Toonaangevend

Als neuroverpleegkundige bij Erasmus MC zie je ziektebeelden en behandelingen die je op weinig andere plekken tegenkomt. Op heel wat gebieden zijn we een voorloper. Zoals bij de behandeling van sub-arachnoïdale bloedingen of hypofyse tumoren.

“De hersenen geven zo'n complex beeld. Dat maakt het voor mij echt een uitdaging.”

Karin Bosman, verpleegkundige Neurologie

Neurologie Neurochirurgie Erasmus MC

Meedenkers gezocht

Wij denken dat we onze manier van werken altijd kunnen blijven verbeteren. En er zijn altijd patientengroepen die we nog beter kunnen helpen. Daarom nemen we innovatie heel serieus. Jouw stem als neuroverpleegkundige wordt daarin net zo serieus genomen als die van een arts. Jij bouwt mee aan de toekomst van de neurologische zorg.

Meer weten?

"Benieuwd of het werken als neuroverpleegkundige bij Erasmus MC iets voor jou is? Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over." - Anouk van Rosmalen, recruiter

T: 06 311 350 71
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Anouk een WhatsApp
Anouk van Rosmalen, recruiter, Erasmus MC