Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Recovery/PACU verpleegkundige

De rots in de branding voor patiënten op hun meest kwetsbare momenten: voor én na een ingrijpende operatie. Als Recovery/PACU verpleegkundige speelt jouw klinische blik een cruciale rol bij de pre- en postoperatieve patiëntenzorg. Hier vind je de perfecte combinatie tussen kort- en langdurige intensieve zorg. En een bijzondere mix in complexiteit.  

Unieke baan

Bij Erasmus MC heb je als Recovery/PACU verpleegkundige een unieke baan waarin je afwisselend werkzaam bent op drie units. De ene dag werk je op de Holding waar je patiënten fysiek en mentaal voorbereid op hun ingreep. De andere dag bewaak en ondersteun je de vitale functies van een instabiele patiënt op de PACU (Post-Anesthesia Care Unit) na een hoog complexe ingreep. Weer een andere dag houd jij op de Verkoever patiënten na hun ingreep nauwlettend in de gaten en grijp je vroegtijdig in bij eventuele complicaties. Kortom, elke dag is anders.

Bijzondere ingrepen

Op de OK van Erasmus MC vinden complexe en unieke operaties plaats die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Denk aan patiënten met zware meervoudige trauma's, harttransplantaties, intensieve neurologische ingrepen en complexe oncologische chirurgie. Bovendien hebben onze patiënten veelal te maken met multicomorbiditeit. Door deze diversiteit in patiënten en ziektebeelden kun jij al jouw kennis inzetten in je dagelijks werk. Alles wat je geleerd hebt komt hier aan bod en jouw klinische blik komt hier volop tot zijn recht.

Vernieuwd OK-complex

Ons vernieuwde OK-complex beschikt over 2 Holding/Verkoevers met elk 13 bedden voor zowel de pre-operatieve opvang als de post-operatieve zorg. Daarnaast een Dagbehandeling met 3 Holding/Verkoever bedden. Onze PACU beschikt over 8 éénpersoonsboxen waar patiënten voor maximaal 24 uur verblijven. Een hypermoderne omgeving met state-of-the-art techniek waarmee de beste zorg aan onze patiënten verleend kan worden. 

Werken met onze allerkleinsten

Werk je liever met kinderen? Ook dat kan! Als Recovery/PACU verpleegkundige kun je aan de slag in het oudste kinderziekenhuis van Nederland: het Sophia Kinderziekenhuis. Van een baby van 6 weken voor een pyloromyotomie tot een 15-jarige die zojuist een hartkatheterisatie heeft gehad. Een ingreep is hier niet alleen spannend voor de patiënt, maar net zo spannend voor ouders. Iedere ingreep, leeftijd en elk gewicht brengt voor jou andere uitdagingen met zich mee. 

Bekijk de vacature

“Van een korte operatie aan het oog tot een complexe borstreconstructie. Iedere operatie en patiënt is anders. Ik zorg ervoor dat de patiënt rustig wakker wordt, stabiel blijft en dat de pijn dragelijk is.”

Elin Evenhuis, recovery verpleegkundige

Meer weten of een dagje meelopen?

Wil je meer weten over het werken als Recovery/PACU verpleegkundige op ons hypermoderne OK-complex? Kom eens langs om te praten of loop een dagje mee met onze verpleegkundigen. Neem gerust contact op met Corina Rotmans, manager PACU.

T: 010 703 33 29

Bekijk onze vacature
Recovery verpleegkundige PACU erasmus MC contactpersoon