Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is continu alert zijn

Recovery/PACU verpleegkundige

Patiënten bij staan en monitoren op hun meest kwetsbare momenten: voor én na een ingrijpende operatie. Als recovery/PACU verpleegkundige bij Erasmus MC heb je een cruciale rol bij de pre- en postoperatieve opvang van onze patiënten. Door de grote diversiteit en wisselende complexiteit van patiënten is geen dag hetzelfde. Van voorbereidende anesthesiologische werkzaamheden tot het bewaken van vitale functies na een complexe operatie. Elke dag is anders.

Eerste gezicht

Een operatie is altijd spannend. Zeker het wachten om opgehaald te worden kan zenuwslopend zijn. Als recovery verpleegkundige ben jij er om de patiënten op hun gemak te stellen. En na de operatie ben jij weer één van de eerste gezichten die de patiënt ziet als hij wakker wordt. Jij zorgt ervoor dat patiënten comfortabel en goed wakker worden, zodat ze stabiel terug kunnen naar de afdeling. 

Elin, recovery verpleegkundige Erasmus MC

Rustig wakker worden

"Van een korte operatie aan het oog tot een complexe borstreconstructie. Iedere operatie en patiënt is anders. Ik zorg ervoor dat de patiënt rustig wakker wordt, stabiel blijft en dat de pijn dragelijk is." Elin, recovery verpleegkundige

Lees verder
Linda, recovery verpleegkundige Erasmus MC

Ingrijpende operaties

“Er wordt veel gevraagd van zowel je klinische blik als je verpleegtechnische handelingen, omdat je zoveel verschillende specialismen voorbij ziet komen op een dag.” Linda, recovery verpleegkundige

Lees verder
Recovery Erasmus MC

Op eigen kunnen vertrouwen

"Intensieve en unieke ingrepen zijn hier aan de orde van de dag. Denk aan orgaantransplantaties, Whipple-operaties en andere grote buikoperaties. Voor je het weet, kan je in een acute situatie terecht komen." - Naomi, recovery verpleegkundige

Lees verder

Verschillende patiëntcategorieën

Op de OK van Erasmus MC vinden complexe en unieke operaties plaats. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. Je ziet patiënten met uiteenlopende ziektebeelden. Van patiënten met meervoudige trauma's, die een orgaantransplantatie ondergaan of een intensieve operatie aan de hersenen. Jouw benadering op deze kwetsbare momenten is van groot belang.

Vernieuwd OK-complex

Ons vernieuwde OK-complex beschikt over een Holding en Verkoever met elk 13 bedden voor zowel pre-operatieve opvang als postoperatieve zorg. Een hypermoderne omgeving met state-of-the-art techniek waarmee de beste zorg aan onze patiënten verleend kan worden. 

“Patiënten liggen vaak nog aan de beademing, verliezen veel bloed of hebben een instabiele bloeddruk. Dan moet je kunnen ingrijpen.”

Elin Evenhuis, recovery verpleegkundige

Meer weten of een dagje meelopen?

Wil je meer weten over het werken als Recovery/PACU verpleegkundige op ons hypermoderne OK-complex? Kom eens langs om te praten of loop een dagje mee met onze verpleegkundigen. Neem contact op met Linda Oostrum, manager Recovery (foto) of met Corina Rotmans, manager PACU.

T: 010 703 33 29

Bekijk onze vacature
Linda Oostrum, manager Recovery Erasmus MC