Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is techniek en zorg combineren

Radiotherapeutisch laborant

Als radiotherapeutisch laborant / medisch beeldvormings- en bestralingskundige (MBB) Radiotherapie weet jij als geen ander hoe je patiënten met een kwaadaardige aandoening informeert en begeleidt tijdens een moeilijke periode in hun leven. Bovendien weet je ook precies hoe je een bestralingsplan moet voorbereiden en zelfstandig moet uitvoeren. In deze functie kun jij de zorg voor patiënten en techniek perfect met elkaar combineren. 

Verantwoordelijk werk

Je hebt dus een belangrijke rol in de behandeling van onze patiënten. Jij bereidt de bestraling voor door het te bestralen gebied nauwkeurig in beeld te brengen met behulp van innovatieve beeldverwerking. Vervolgens stel je het bestralingsplan op in samenwerking met de radiotherapeut en voer je dit bestralingsplan zelfstandig uit. Een verantwoordelijke baan waarbij zowel de mens als de behandeling centraal staat. 

Innovatieve behandelmogelijkheden

Conebeam CT-versnellers, Cyberknife versnellers (met robotarm) en moderne beeldgestuurde behandeltechnieken zoals Brachytherapie en Hyperthermie: bij de afdeling Radiotherapie in het Erasmus MC kom je het allemaal tegen. Je werkt met de meest innovatieve technieken en volgens nieuwste behandelmethoden. Zo kun jij je vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk verder blijven ontwikkelen.

Wilhelm, radiotherapeutisch laborant erasmus mc

Constant innoveren

"Dit vak is volop in ontwikkeling. Je bent constant aan het innoveren." - Wilhelm, radiotherapeutisch laborant

Lees verder
Kirsten, radiotherapeutisch laborant, erasmus mc

Band opbouwen

“Onze patiënten zitten in een heftige periode van hun leven. Je bouwt echt een band op met patiënten.” - Kirsten, radiotherapeutisch laborant

Lees verder

Bijdragen aan wetenschap

De afdeling Radiotherapie is onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut, het grootste en meest innovatieve kankercentrum van Nederland. We hebben een vooraanstaande rol in wetenschappelijk onderzoek en ook jij als radiotherapeutisch laborant kunt hier aan bijdragen. Zo werk je regelmatig mee aan speciale studies om nieuwe behandelmethoden en technieken te onderzoeken. Hier werk je in de top van de oncologische zorg.

Leer het vak bij ons

Ben je nog niet gediplomeerd, maar wil je het vak van radiotherapeutisch laborant leren? Bij Erasmus MC start één keer per jaar in september een leer-/werktraject waarbij je werk en studie combineert. Bekijk de vacature om meer te weten te komen over de inhoud van het leer-/werktraject.

Meer weten?

"Bel me gerust of stuur een WhatsApp als je meer wil weten het werken als radiotherapeutisch laborant bij Erasmus MC." - Jerry Chandansingh, recruiter

T: 06 500 310 06
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Jerry een WhatsApp
Jerry, recruiter