Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Radiotherapeutisch laborant
Radiotherapeutisch laborant
Radiotherapeutisch laborant

Radiotherapeutisch laborant

Houd jij van techniek én wil jij graag met mensen werken? Dan is het vak van radiotherapeutisch laborant op jouw lijf geschreven. Je weet precies hoe je bestralingsplannen het beste kunt berekenen en hoe je patiënten tijdens de bestraling optimaal kunt ondersteunen. In deze functie kun jij de zorg voor patiënten en techniek perfect met elkaar combineren. 

Unieke radiotherapie

Onze collega's vertellen erover

Unieke radiotherapie

/

Belangrijke rol

Met behulp van innovatieve beeldverwerking breng je het te bestralen gebied nauwkeurig in kaart. Aan de hand van deze beelden bereken je het bestralingsplan die je bespreekt met de radiotherapeut en de fysicus. De behandeling voer je vervolgens zelfstandig uit. Een verantwoordelijke baan dus waarbij zowel de mens als de behandeling centraal staat. 

Innovatieve behandelmogelijkheden

Conebeam CT-versnellers, Cyberknife versnellers (met robotarm) en moderne beeldgestuurde behandeltechnieken zoals Brachytherapie en Hyperthermie: bij de afdeling Radiotherapie in het Erasmus MC kom je het allemaal tegen. Je werkt met de meest innovatieve technieken en volgens nieuwste behandelmethoden. We werken bijvoorbeeld samen met HollandPTC, een uniek centrum waar sinds 2018 innovatieve protonentherapie wordt ingezet. Zo kun jij je vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk verder blijven ontwikkelen.

Koffie drinken met Sandra

Sandra Quint, Radiotherapie

Sandra kent alle ins- en outs van de Radiotherapie. Tijdens een (online) kopje koffie vertelt zij je alles over het werken op de afdeling en beantwoord ze al je vragen. Zo vinden we samen de rol die het beste bij jou past.

Plan een kopje koffie

Wilhelm, radiotherapeutisch laborant erasmus mc

Constant innoveren

"Dit vak is volop in ontwikkeling. Je bent constant aan het innoveren." - Wilhelm, radiotherapeutisch laborant

Lees verder
Kirsten, radiotherapeutisch laborant, erasmus mc

Band opbouwen

“Onze patiënten zitten in een heftige periode van hun leven. Je bouwt echt een band op met patiënten.” - Kirsten, radiotherapeutisch laborant

Lees verder

Verder ontwikkelen

Niet alleen de inhoud van je werk is heel divers, ook de locaties waar je werkt kunnen heel verschillend zijn. Zo hebben we een locatie in Rotterdam Centrum, maar ook een locatie in Dordrecht. Bovendien heb je verschillende aandachtsgebieden waar jij je verder in kunt ontwikkelen. Denk aan de PET-CT, het bestralingstoestel of onze palliatie poli. Ben je op zoek naar nog meer uitdaging en afwisseling? Door de intensieve samenwerking met het HollandPTC op het gebied van protonentherapie bieden wij jou de unieke mogelijkheid om je loopbaan in te vullen naar jouw wensen en ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een specialisatie op een bepaald toestel, het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek of een tijdelijke overstap naar HollandPTC. Samen kijken we waar jouw interesses liggen. 

Bijdragen aan wetenschap

De afdeling Radiotherapie is onderdeel van het Erasmus MC Kanker Instituut, het grootste en meest innovatieve kankercentrum van Nederland. We hebben een vooraanstaande rol in wetenschappelijk onderzoek en ook jij als radiotherapeutisch laborant kunt hier aan bijdragen. Zo werk je regelmatig mee aan speciale studies om nieuwe behandelmethoden en technieken te onderzoeken. Hier werk je in de top van de oncologische zorg.

Leer het vak bij ons

Ben je nog niet gediplomeerd, maar wil je het vak van radiotherapeutisch laborant leren? Bij Erasmus MC start één keer per jaar in september een leer-/werktraject waarbij je werk en studie combineert. Je opleiding en al het studiemateriaal worden door Erasmus MC betaald en je krijgt vanaf dag één salaris. Klinkt aantrekkelijk toch!

 

 

Meer weten?

"Bel me gerust of stuur een WhatsApp als je meer wil weten over het werken als radiotherapeutisch of radiodiagnostisch laborant bij Erasmus MC." - Rodger Takken, recruiter

T: 0631016310
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Rodger een WhatsApp
Recruiter Rodger