Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline

Werken aan beter worden is steeds meer digitaal

IT

Bij een state-of-the-art gebouw past ook een vernieuwende manier van werken, met gebruik van nieuwe technologie. Voor ambitieuze IT'ers liggen er tal van uitdagingen. Zoals de ICT-ondersteuning voor onze 14.000 medewerkers, de beveiliging van patientgegevens of het onderhoud van ons elektronisch patientendossier. De overgang naar ons ultramoderne EPD HiX was de grootste ICT-operatie die de Nederlandse gezondheidszorg ooit heeft gezien.

Als eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures?

Maak een job alert aan. Nieuwe vacatures die voldoen aan jouw zoekprofiel sturen we je per e-mail toe. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Stel een job alert in
sfeerbeeld Hix

Grootste ICT-operatie ooit

Vorig jaar juni heeft Erasmus MC het elektronisch patiëntendossier in het systeem HiX (leverancier ChipSoft) in gebruik genomen. De overgang naar dit nieuwe systeem is maandenlang intensief voorbereid. Deze ICT-operatie is de grootste op z'n gebied geweest die de Nederlandse gezondheidszorg ooit heeft gekend. Het ging om extreem grote hoeveelheden gegevens (data) die overgeplaatst werden. Het elektronisch patiëntendossier is een voorbereiding op de nieuwe manier van werken in het nieuwe ziekenhuis dat mei dit jaar opent, waarbij de patiënten meer regie krijgen. Zo kunnen zij in de toekomst zelf elektronisch 'inchecken' in het Erasmus MC.