Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Backoffice apotheek

Backoffice

Onze backoffice is op meerdere locaties in Erasmus MC te vinden. Je bent hier voornamelijk bezig met het bereiden van medicijnen en deze voor toediening gereed maken. Van infusen voor één specifieke of juist meerdere patiënten tot cytostatica-bereidingen en antibiotica of parenterale voedingen. Je werkt met innovatieve apparatuur en ons computersysteem HiX voorziet je razendsnel van de juiste protocollen. Veel werk vindt plaats in aseptische ruimtes die op precies de juiste luchtdruk worden gehouden. Op onze backoffice op de Intensive Care Volwassenen en in het Sophia Kinderziekenhuis zet je ook medicatie uit voor de patiënten. Je werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en ziekenhuisapothekers. 

Nauwkeurig werken is een must. De kleinste hoeveelheden maken het verschil tussen geneeskrachtig en giftig. Je verricht werkzaamheden die je op openbare apotheken niet tegenkomt. En waar je op school waarschijnlijk alleen maar van gehoord hebt. Laat dat je echter niet afschrikken. We begeleiden je goed en leren je alles wat je moet weten. Ook onze beste apothekersassistenten hebben het vak hier geleerd.

De backoffice van onze ziekenhuisapotheek

Kijk mee met het werk van Mila en Amina

De backoffice van onze ziekenhuisapotheek

/

Je leert het vak van de besten

Erasmus MC levert zorg op het hoogste niveau. De beste apothekers, artsen, verpleegkundigen en onderzoekers rekenen op jouw vakmanschap. En het kan zomaar gebeuren dat je handelingen moet verrichten die je op school niet of nauwelijks hebt meegekregen. Schrikt dit je af? Nergens voor nodig! We nemen ruim de tijd om je in te werken en helpen je om snel zelfstandig te kunnen werken. Ook als je het vak eenmaal onder de knie hebt, blijf je leren. Je komt hier nu eenmaal regelmatig nieuwe behandelingen en medicatie tegen. En wil je jouw vak op een hoger niveau uitoefenen? Dan is er de mogelijkheid om je te specialiseren.

Apotheek

Je kunt bij verschillende onderdelen van onze Apotheek aan de slag

Of je nu houdt van het precisiewerk in een LAF-kast of van het contact met patiënten, wij kunnen je de plaats bieden waar jouw talent het beste tot zijn recht komt. Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’.

Ontdek al jouw mogelijkheden

Meer weten?

"Ben je apothekersassistent maar vind je het lastig om op basis van een site te beslissen welke plek binnen onze Apotheek het beste bij je past? Heel logisch. Neem contact met me op, ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden." - Wassima Ajarai

T: 06 284 746 59
E: w.ajarai@erasmusmc.nl

Stuur Wassima een WhatsApp