Skip to main content logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash

Werken aan beter worden is altijd nieuwsgierig zijn

Wetenschap en onderzoek

Erasmus MC is het grootste medisch onderzoekscentrum van Nederland. We zijn internationaal toonaangevend op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Wij vergroten de kennis over ziektes van vandaag en verbeteren de gezondheid van morgen. We verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten zodat onze patiënten hier optimaal van profiteren.

Wetenschap en onderzoek bij Erasmus MC in 2016

  • 10.250 publicaties
  • Hoogste citatiescore van alle UMC’s
  • 258 promoties
  • 1.326 onderzoeksprojecten
  • 14 Veni-, Vidi- en Vici-winnaars
  • 761 clinical trials ingediend
  • 85 patenten
  • 3.500 studenten

Expertisecentra zeldzame aandoeningen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft 53 centra binnen het Erasmus MC erkend voor hun kennis en ervaring op het gebied van zeldzame aandoeningen. Deze bijzondere waardering kregen zij voor het leveren van topzorg en het uitvoeren van vernieuwend onderzoek voor kwetsbare patiënten met zeldzame aandoeningen. Lees meer over deze expertisecentra.

Onderzoekskansen voor verpleegkundigen

Wetenschappelijk onderzoek is niet voorbehouden aan specialisten. Ook voor verpleegkundigen liggen er bij Erasmus MC voldoende kansen om onderzoek te doen. Onze verpleegkundigen hebben dan ook al heel wat publicaties op hun naam staan. Ook zijn zij met regelmaat in het buitenland te vinden om hun bevindingen te delen op een congres. In 2015 won Margo van Mol, een van onze IC-verpleegkundigen, de Anne Reynvaanprijs voor een onderzoek naar family centered care. En twee van onze verpleegkundigen zagen hun onderzoek zelfs gepubliceerd in het beroemde vakblad The Lancet.

Grootse resultaten

Eens per jaar verschijnt het internationale magazine 'Amazing Erasmus MC'. Hierin lees je alles over de hoogtepunten en bevindingen op het gebied van onderzoek, onderwijs en patientenzorg bij Erasmus MC. Lees nu het laatste Amazing Erasmus MC online.

Cover Amazing Erasmus MC

Stimulerende werkomgeving

Erasmus MC biedt onderzoekers een stimulerende werkomgeving. Hierbij ligt de nadruk op een goede balans tussen werk en privé en voldoende kansen om door te groeien. Dat de arbeidsomstandigheden meer dan goed zijn, blijkt uit de toekenning van het HR Excellence in Research-logo.

hr excellence in research
sfeerbeeld International Office

International Office

Voor internationale onderzoekers die een carrière ambiëren bij het Erasmus MC is er het International Office.

International Office