Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Wetenschap en onderzoek

Erasmus MC is het grootste medisch onderzoekscentrum van Nederland. We zijn internationaal toonaangevend op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Wij vergroten de kennis over ziektes van vandaag en verbeteren de gezondheid van morgen. We verbinden de nieuwste wetenschappelijke inzichten zodat onze patiënten hier optimaal van profiteren.

Innoveren met behulp van technologie en data science

De grote innovaties in de zorg en gezondheid worden in de komende jaren vooral door technologische ontwikkelingen bepaald. Denk aan slimme medische instrumenten en hulpmiddelen, minimaal invasieve interventies, nieuwe manieren van beeldvorming en beeldanalyse, smart data technologie, kunstmatige intelligentie en machine learning tot aan doorbraken in de biomedische technologie en nanobiologie.

 

Eerste technische UMC van Nederland

Erasmus MC wil hier een leidende rol in spelen, als het eerste technische UMC van Nederland. Daarvoor intensiveren we onze samenwerking met de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen verbeteren we de zorg aan patiënten en creëren we doorbraken in wetenschappelijk onderzoek. Om dit voor elkaar te krijgen brengen we onderzoekers en studenten uit verschillende wetenschapsgebieden als de natuurkunde, techniek, biomedische wetenschappen en geneeskunde samen. We noemen dat ‘convergentie’. Ook zorgen we voor experimenteermogelijkheden om innovaties te bedenken en toe te passen.

Stimulerende werkomgeving

Erasmus MC biedt onderzoekers een stimulerende werkomgeving. Hierbij ligt de nadruk op een goede balans tussen werk en privé en voldoende kansen om door te groeien. Dat de arbeidsomstandigheden meer dan goed zijn, blijkt uit de toekenning van het HR Excellence in Research-logo.

hr excellence in research
Erasmus MC

Grootse resultaten

Op het online platform Amazingerasmusmc.nl van Erasmus MC vind je de meest indrukwekkende verhalen, fotoreportages en films over onderzoek, diagnostiek en behandelmethodes.

Lees alles over de laatste ontwikkelingen

Expertisecentra zeldzame aandoeningen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ruim 50 centra binnen het Erasmus MC erkend voor hun kennis en ervaring op het gebied van zeldzame aandoeningen. Deze bijzondere waardering kregen zij voor het leveren van topzorg en het uitvoeren van vernieuwend onderzoek voor kwetsbare patiënten met zeldzame aandoeningen.

Lees meer over deze expertisecentra

Onderzoekskansen voor verpleegkundigen

Wetenschappelijk onderzoek is niet voorbehouden aan specialisten. Ook voor verpleegkundigen liggen er bij Erasmus MC voldoende kansen om onderzoek te doen. Onze verpleegkundigen hebben dan ook al heel wat publicaties op hun naam staan. Ook zijn zij met regelmaat in het buitenland te vinden om hun bevindingen te delen op een congres. Margo van Mol, een van onze IC-verpleegkundigen, won de Anna Reynvaanprijs voor een onderzoek naar family centered care. En twee van onze verpleegkundigen zagen hun onderzoek zelfs gepubliceerd in het beroemde vakblad The Lancet.

sfeerbeeld International Office

International Office

Voor internationale onderzoekers die een carrière ambiëren bij het Erasmus MC is er het International Office.

International Office

Meer weten?

"Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC? Bel me gerust of stuur een WhatsApp." - Jerry Chandansingh, recruiter

T: 06 500 310 06
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Jerry een WhatsApp
Jerry Chandansingh, recruiter