Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je alle antwoorden op de veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk bij het Erasmus MC. 

Q: Werk ik op een vast dagdeel of rouleert dit?

A: Doorgaans worden vrijwilligers op vaste momenten ingezet. Deze momenten worden in overleg vastgesteld.

Q: Op welke momenten worden vrijwilligers ingezet?

A: Van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en 20:00 uur en op zaterdag en zondag tussen 11:00 en 20:00 uur. Er wordt gewerkt in dagdelen van 4 uur.

Q: Kan ik weleens een vrije dag opnemen?

A: Uiteraard is het mogelijk om een dag vrij te nemen. Als je al ingepland staat, dan regel je onderling in het team dat jouw dienst overgenomen wordt door een collega. Heb je vakantieplannen? Geef dit zo spoedig mogelijk door aan je coördinator, dan kan hier rekening mee gehouden worden in de planning.

Q: Kan ik parkeren bij Erasmus MC?

A: Het is mogelijk om te parkeren bij Erasmus MC, maar houd er rekening mee dat dit voor eigen rekening is. We raden je aan om per openbaar vervoer naar Erasmus MC te reizen. Wij zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer netwerk van Rotterdam en omstreken. Klik hier voor meer informatie over onze bereikbaarheid.

Q: Kan ik naast mijn studie vrijwilligerswerk doen?

A: Dat kan zeker! Je doet mooie ervaringen op en verrijkt tegelijkertijd je cv door je in te zetten voor patiënten in Nederlands grootste academisch ziekenhuis. Lees meer over de mogelijkheden als student.

Q: Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

A: Het Erasmus MC is en blijft veilig te bezoeken. Zowel voor medewerkers als patiënten en bezoekers zijn maatregelen genomen in het kader van het coronavirus. Lees er meer over.

Staat jouw vraag hier niet bij?

"Heb je een andere vraag of wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Erasmus MC? Neem contact met mij op, ik vertel je er graag meer over." - Hennie Buitenhuis, stafadviseur Vrijwilligers

T: 06 500 313 06
E: vrijwilligers@erasmusmc.nl

Stuur Hennie een WhatsApp
Hennie Buitenhuis

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature