Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 01-04-2022

Extra zorg voor de patiënt

“De kleine momenten tussendoor met patiënten zijn heel waardevol, voor de patiënt maar ook voor mij. Vaak ben ik al bij de patiënt voordat de arts komt of blijf ik net dat minuutje langer nadat de arts weg is. Binnen die tijd probeer ik net dat beetje extra zorg en steun te bieden om ze zo veel mogelijk op hun gemak te laten voelen.”

Sheyma Ahmadi, doktersassistent, Erasmus MC

Poli Neurologie en Neurochirurgie

Sheyma is doktersassistent op de polikliniek Neurologie en Neurochirurgie. “Erasmus MC was altijd mijn droomlocatie om te werken. Het is groot en staat midden in Rotterdam. Ik ben trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ziekenhuis. Dankzij de academische setting leer je hier ontzettend veel, wat maakt dat je volop kunt doorgroeien.”

Elke dag een andere werkplek

“Het leukste aan mijn werk is de afwisseling. Ons team van doktersassistenten werkt nauw samen met de secretaresses. De ene dag zitten we op het secretariaat naast de polikliniek en kan ik mijn eigen kleding aan. De andere dag zit ik op de polikliniek in wit tussen de artsen en patiënten. We hebben per dag onze eigen taken. Dit maakt het heel duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Voor de doktersassistenten zijn dit voornamelijk de coördinerende en administratieve taken. Ik plan bijvoorbeeld het bloedonderzoek in bij het lab en begeleid patiënten erheen. Ook blijf ik er tijdens het onderzoek bij en zorg ik na afloop dat alles goed in het systeem verwerkt staat.”

“Artsen komen en gaan, maar als doktersassistent blijf ik voor even een terugkerend gezicht voor de patiënt.”

Spin in het web

“Eén dag per week draai ik het omloopspreekuur. Hierin sta ik klaar voor de artsen van de Neurologie als Neurochirurgie. Ik bereid de spreekuren voor en voorzie de spreekkamers van de juiste spullen. Mijn deur is altijd open en ben aanspreekpunt voor collega’s. Ze kunnen bijvoorbeeld formulieren en mondkapjes van mijn kamer halen. Wanneer ik omloopspreekuur draai komen er ook medische handelingen aan te pas. Ik maak bijvoorbeeld injecties klaar en assisteer de arts hierbij, ik meet bloeddruk bij patiënten en ik verwijder hechtingen waar nodig."

“Je hersenen zijn de controlekamer waar alles besloten wordt. Het geeft mij voldoening om hiervoor te kunnen zorgen.”

Ambulancepatiënten

“We zien ook regelmatig ambulancepatiënten. Dat zijn patiënten die bedlegerig zijn en dus per ambulance vervoerd moeten worden van en naar onze polikliniek. Gedurende de tijd dat ze hier zijn draag ik de zorg voor deze patiënten. Ik begeleid ze naar een van de ambulancekamers, zorg voor eten en drinken en stel ze op hun gemak. Ondanks dat we een polikliniek zijn gaat mijn patiëntcontact dus best diep.”

Word onderdeel van ons team

Ook aan de slag als doktersassistent in het Erasmus MC? Ontdek jouw mogelijkheden!

Meer info