Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 26-02-2020

Nori van Meer (27) wilde altijd al werken met kinderen, maar besloot eerst IC verpleegkundige te worden. Inmiddels heeft deze kersverse IC Kinderverpleegkundige haar droom waargemaakt. Ze vertelt over haar loopbaan.

Nori, IC kinderverpleegkunidge, Erasmus MC, Sophia

Brug te ver

Na een aantal jaar gewerkt te hebben op een verpleegafdeling in een perifeer ziekenhuis, was Nori op zoek naar meer uitdaging. Diep in haar hart wilde ze IC Kinderverpleegkundige worden, maar het Sophia Kinderziekenhuis vond ze nog net een brug te ver: “Toen ben ik in het ziekenhuis waar ik al werkte begonnen aan de opleiding tot IC Verpleegkundige op de IC Volwassenen. Ik heb hier veel geleerd en het heel erg naar m’n zin gehad.”

Kriebelen

Vier jaar later zette Nori toch de stap: “Het bleef kriebelen, dus besloot ik een dagje mee te lopen in het Sophia Kinderziekenhuis. Dat was fantastisch. Ik dacht: nu is het moment. Gelukkig werd ik direct aangenomen.”

“Je staat veel steviger in je schoenen tijdens acute situaties en je klinische blik is al beter ontwikkeld.”

Acute situaties voorkomen

Dat Nori al IC verpleegkundige was, heeft haar zeker geholpen in de opleiding: “Je staat veel steviger in je schoenen tijdens acute situaties. Je moet direct kunnen ingrijpen als het nodig is. Maar ook je klinische blik is al beter ontwikkeld, zodat je instabiele situaties zoveel mogelijk kunt voorkomen.”

Intensief betrekken

Maar er zijn genoeg verschillen: “Je hebt hier niet alleen te maken met de zorg voor het kindje, ook ouders moet je heel intensief bij de zorg betrekken. Maar ook broertjes of zusjes wil je daarin meenemen. Dat is soms best een uitdaging, maar wel heel dankbaar.”

“Soms zie je een hartafwijking voorbij komen en denk je: hoe is dit mogelijk?”

Zeldzame afwijkingen

“Ik merk wel dat ik nu in een academisch ziekenhuis werk. De zorg is nog technischer en complexer dan ik al gewend was op de IC Volwassenen. Kinderen liggen niet alleen aan de beademing, maar vaak ook nog aan andere complexe apparatuur. Bovendien zie je hier de meest zeldzame afwijkingen. Ontzettend interessant voor mij als verpleegkundige.”

Beredeneren

“Bijvoorbeeld de bijzondere hartafwijkingen. Soms zie je een hartafwijking voorbij komen en denk je: hoe is dit mogelijk? Ik vind het een uitdaging om dan helemaal te beredeneren hoe het allemaal zit en mee te denken in oplossingen. Soms moet je best creatief zijn. Je bent hier volgens mij nooit uitgeleerd.”

Kom jij ons versterken?

Wil jij ook aan de slag als IC-kinderverpleegkundige bij het Sophia Kinderziekenhuis? Bekijk onze vacature en word onderdeel van ons team!

Naar de vacature