Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

"Geen werkdag is hetzelfde omdat geen patiënt hetzelfde is."

  • Gepubliceerd op 24-10-2017

Marloes den Braber werkt als kinderverpleegkundige op de afdeling Medium Care Kindergeneeskunde.

Patiënten vanuit heel Nederland

"Het Sophia is een van de academische kinderziekenhuizen in Nederland. Dit betekent dat je de meest interessante ziektebeelden tegenkomt. Bovendien komen de patiënten vanuit heel Nederland naar het Sophia voor behandeling."

Marloes Kinderverpleegkundige

Vroegtijdig signaleren

"Als verpleegkundige ben je de spin in het web; je voert het beleid van de artsen uit maar je hebt ook een belangrijke taak in het (vroeg) signaleren van problemen; niet alleen medisch maar zeker ook psychisch. Je kent de ouders en het kind vaak goed. Daarnaast werk je samen met veel verschillende disciplines, bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie, de diëtist en school."

Marloes Kinderverpleegkundige
“Ik zie hier zoveel interessante dingen en leer elke dag nog bij.”

Marloes, Medium Care Kindergeneeskunde

Individuele benadering

"Je hebt te maken met patiënten uit uiteenlopende culturen en iedereen vraagt om een individuele benadering. Dit maakt je werk heel afwisselend en zeker nooit saai!”

Ik zou niets anders willen

"Voor mij is er geen ander ziekenhuis dan het Sophia. Het voelt als mijn tweede thuis. In de periferie werken zou voor mij geen optie meer zijn; ik zie hier zoveel interessante dingen en leer elke dag nog bij. Ik werk in een groot en prettig team waarin je altijd op je collega’s terug kunt vallen maar toch ook weer heel individueel werkt. Het werken met kinderen, maar zeker ook met hun ouders geeft mij veel voldoening. Kinderverpleegkundige; het is mijn roeping en het Sophia mijn ziekenhuis. Ik zou niets anders willen."

Sophia kinderziekenhuis

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan vooral eens naar de opleidings- en carrièrekansen die we je kunnen bieden.

Lees meer over je kansen