Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

"Ik heb unieke kansen gekregen waarvoor ik dankbaar ben."

  • Gepubliceerd op 24-10-2017

Sarita van den Berg is kinderverpleegkundige, verpleegkundig consulent bij het Nationaal Kinder MS centrum, en studiecoördinator van een wetenschappelijke trial naar medicatie bij MS voor kinderen.

Sarita

Rijk aan specialismes

“Binnen het Erasmus MC-Sophia krijg je te maken met superspecialismes. Ik heb de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen in het specialisme dat mij het meeste ligt. Ik coördineer nu een internationale studie naar medicatie bij kinder-MS. Daarin werk ik samen met de farmaceutische industrie. Ik maak echt deel uit van een nieuwe ontwikkeling. Ook werk ik nog als kinderverpleegkundige aan bed. Daar ben ik begonnen en daar ligt nog steeds mijn hart. Wat zo leuk is, zijn de vele verschillende specialismen die wij op de afdeling hebben. Elke dag is anders en ik leer steeds weer nieuwe dingen.”

“Ik maak echt deel uit van een ontwikkeling.”

Zeldzaam

“Ik heb voor het Sophia Kinderziekenhuis gekozen, omdat het een academisch ziekenhuis is met veel verschillende specialismen en superspecialismen, die je door hun zeldzaamheid niet in veel andere settings tegenkomt. Ik heb unieke kansen gekregen waarvoor ik dankbaar ben. Ik ben enorm gegroeid. Maar waar het allemaal echt om draait zijn de patiënten."

Afbeelding

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan vooral eens naar de opleidings- en carrièrekansen die we je kunnen bieden.

Lees meer over je kansen

Meer weten over verpleegkundig onderzoek bij Erasmus MC?

Ben je geïnspireerd en wil je meer weten over het doen van verpleegkundig onderzoek bij Erasmus MC? 

Ontdek jouw mogelijkheden