Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 08-02-2020

Luci Huizer (57) werkt al jaren als operatieassistent bij het Erasmus MC. Inmiddels werkt ze in dagdiensten op de OK Dagbehandeling. Een luxe, zegt ze zelf. Ze vertelt meer over haar werk.

Luci, operatieassistent, erasmus mc dagbehandeling

Fantastisch vak

Luci begon haar loopbaan als verpleegkundige, maar liet zich na een paar jaar omscholen tot operatieassistent. “Ik kon toen een verkorte opleiding van twee jaar volgen, maar dat was eigenlijk te kort. Operatieassistent is toch een heel ander vak. Een fantastisch vak wel te verstaan.”

Luxe positie

Ze werkte een tijd lang op de OK in het Sophia Kinderziekenhuis, maar stapte uiteindelijk over naar de OK Dagbehandeling bij de volwassenenzorg. “Het grote voordeel is natuurlijk dat je geen diensten meer hoeft te draaien. Ik werk nu alleen dagdiensten. Dat is echt een luxe. Heel fijn en uniek eigenlijk. In andere ziekenhuizen heb je dat niet.”

“Het grote voordeel is dat je geen diensten meer hoeft te draaien.”

Diverse ingrepen

“Wij zijn als OK Dagbehandeling een zelfsturende unit binnen het grote OK complex van Erasmus MC”, vertelt Luci. "Hier worden laag/midden complexe ingrepen uitgevoerd van diverse specialismen. Denk aan Urologie, Dermatologie, Traumatologie en Gynaecologie. Maar ook de Pijngeneeskunde en Oogheelkunde vallen onder de dagbehandeling. Heel divers.”

Vooruitdenken

Vooral de zelfstandigheid op de Dagbehandeling vindt Luci fijn. “Je kent de operaties van top tot teen en weet precies wat er voor welke ingreep nodig is. Wij zorgen ervoor dat alles rondom en tijdens de ingreep goed geregeld is. Het is een kwestie van goed voorbereiden en continu vooruitdenken.”

“Het begeleiden van een nieuwe generatie operatieassistenten vind ik ontzettend leuk.”

Andere uitdagingen

“Ik heb al zoveel operaties gezien. Volgens mij heb ik alles zo’n beetje wel gehad”, vertelt Luci. Toch blijft haar werk Luci uitdagen. “De uitdaging zit nu vooral in het verdiepen op bepaalde ingrepen en ziektebeelden. Zo krijgen we klinische lessen van bijvoorbeeld een oogarts of een pijnconsulent waarin we ook meekrijgen wat er om de OK heen gebeurt met een patiënt. Die diepgang is heel interessant.”

Nieuwe generatie

“Daarnaast vind ik het begeleiden van een nieuwe generatie operatieassistenten ontzettend leuk”, vertelt Luci. “Nieuwe leerlingen beginnen hun opleiding bij ons op de dagbehandeling, omdat wij laag/midden complexe ingrepen doen. Hier kunnen ze rustig aan beginnen en heel veel leren. Best spannend natuurlijk, maar ik vind het heel leuk om ze op hun gemak te stellen en mijn kennis door te geven. Het is toch de toekomst.”

Word onderdeel van ons team

Ben jij operatieassistent en wil je graag aan de slag op de dagbehandeling van de meest innovatieve OK van Nederland? Ontdek jouw mogelijkheden!

Lees meer