Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 18-11-2020

Leslie Bujoczek – van Geest (27) is radiodiagnostisch laborant bij Erasmus MC, een belangrijke schakel in de patiëntenzorg: “Zonder ons geen diagnose”. Leslie vertelt meer over haar werk.

Leslie, radiodiagnostisch laborant, erasmus mc

Persoonlijke reden

De reden dat Leslie de zorg in wilde is erg persoonlijk, vertelt ze. “Ik heb een meervoudig gehandicapte broer. Vandaar dat ik al vroeg in aanraking kwam met ziekenhuizen. Ook het Erasmus MC hebben we regelmatig bezocht.”

Geen verrassing

Geen verrassing dus dat Leslie bij het Erasmus MC terecht kwam. “Ik had de HAVO net afgerond en was me aan het oriënteren op een vervolgstudie. Na een open dag van de Radiologie bij het Erasmus MC was ik eruit. Ik wilde radiodiagnostisch laborant worden.”

Perfecte combinatie

“De combinatie van patiëntenzorg en technologie was precies wat ik zocht”, gaat Leslie verder. “Maar ook het werken in zo’n groot ziekenhuis sprak me heel erg aan. Saai is het nooit, want geen dag is hier hetzelfde. Je wordt op alle afdelingen van het ziekenhuis ingezet.”

“Het is niet zomaar op een knopje drukken en een foto maken.”

Overal nodig

Leslie voert dus radiodiagnostische onderzoeken uit bij een uiteenlopende patiëntencategorie en heel veel verschillende specialismen. “Het doel is zo goed mogelijk in beeld krijgen wat er met die patiënt aan de hand is. Dat kan via een CT, MRI of een normale röntgenfoto. Je bent eigenlijk overal nodig. De ene keer bij een groot trauma op de SEH, de andere keer bij een prematuur van 500 gram op de IC Neonatologie.”

Groot mysterieus rad

Als radiodiagnostisch laborant bij Erasmus MC kun je je in de verschillende gebieden specialiseren. Leslie specialiseerde zich in de MRI. “De MRI blijft toch een groot mysterieus rad. Het is niet zomaar op een knopje drukken en een foto maken. Er zit zoveel techniek achter, ik vind dat heel interessant. Je hebt bij de MRI ook meer patiëntencontact, omdat een MRI-onderzoek wat langer dan de gemiddelde onderzoeken duurt.”

Dankjewel dokter Lessie

“Voor sommige patiënten is een MRI heel spannend. Dan moet je flink je best doen om hen er rustig in te krijgen. Bijvoorbeeld bij kinderen of mensen met claustrofobie. Dat is soms best een uitdaging. Als het dan toch lukt om hen te overtuigen en je het onderzoek goed af kunt ronden, geeft dat je natuurlijk een goed gevoel. Zeker als je zo’n kleintje hoort zeggen: ‘dankjewel dokter Lessie!’.

Geen diagnose

Het leukste aan haar werk vind Leslie de variatie. “Je ziet zoveel verschillende patiënten die allemaal weer in een andere situatie zitten. Bovendien kun je echt bijdragen aan de zorg. Zonder ons komen de artsen nergens en kan er geen diagnose gesteld worden. Medische beeldvorming is overal en altijd nodig. Het is gewoon heel mooi werk.”

Word onderdeel van ons team!

Ben jij radiodiagnostisch laborant en wil jij graag werken in een academische omgeving waar geen dag hetzelfde is? 

Ontdek jouw mogelijkheden!