Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 02-10-2018

Sherida Bozdag (25) is apothekersassistent bij de poliklinische apotheek van Erasmus MC. Zij stept het hele ziekenhuis door om ontslagmedicatie langs te brengen bij patiënten: “Het is heel leuk om direct contact te hebben met patiënten en hen goed op weg te kunnen helpen naar huis.”

sherida, apothekersassistent

Echt met je vak bezig zijn

Sherida was kapster, maar liet zich omscholen tot apothekersassistent: “Ik wilde iets met wat meer verdieping, maar wel met mensen blijven werken. Als apothekersassistent ben je echt met je vak bezig, maar ook het sociale stuk is, zeker bij de poliklinische apotheek, een groot deel van je werk. Die combinatie vind ik erg leuk."

"Na het behalen van mijn diploma ben ik eigenlijk gelijk in het Erasmus MC gaan werken. Zo’n grote organisatie leek me heel gaaf. Je ziet veel verschillende patiënten met complexe medicatie voorbij komen, van jong tot oud. Die complexe medicatie is voor mij juist de uitdaging. Ook al leer je dat niet echt op school, je leert heel snel in de praktijk.”

Ontslagmedicatie langsbrengen

“Je kunt je hier ook specialiseren. Ik stond de eerste maanden vooral aan de balie, maar na een tijdje ben ik me meer gaan richten op de ontslagmedicatie. Ik bereid de ontslagmedicatie voor als patiënten worden ontslagen. Vervolgens breng ik de medicatie zelf langs bij de patiënten op de verpleegafdeling. Het is heel leuk om direct contact te hebben met patiënten en hen goed op weg te kunnen helpen naar huis. En je komt overal."

“Ik step het hele ziekenhuis door. Scheelt me toch weer een sportschoolabonnement.”

Grote rol van betekenis

“Ik ga binnenkort een cursus oncologische medicatie volgen. Dat is weer een andere tak van sport. Soms gaat het heel diep. Een medicijn dat we normaal gesproken aan mensen met psychische klachten geven, kunnen we ook geven aan oncologische patiënten die misselijk zijn door de chemotherapie. Dat medicijn schakelt namelijk het braakstelsel uit. Als apothekersassistent heb je daar een grote rol in. Je moet er goed over nadenken, maar dat maakt het heel leuk om te doen.”

Goed nadenken

Ook de recepten voor kinderen zijn een uitdaging, vertelt Sherida: “Je moet eerst berekenen hoeveel een kind weegt en hoe groot hij of zij is. Het moet allemaal precies kloppen. En dan moet je ook nog rekening houden met of het door de sonde heen kan. Dat kost even tijd, maar het is fijn als je dat goed kan afronden.”

“Die complexe medicatie is voor mij juist de uitdaging. Ook al leer je dat niet echt op school, je leert heel snel in de praktijk.”

Gezellige collega's

Naast dat je echt met je vak bezig bent, heeft Sherida naar eigen zeggen het leukste team van Rotterdam: ”Het is ontzettend gezellig met al mijn collega’s. We doen regelmatig leuke dingen, ook buiten het werk om. Als je net nieuw binnenkomt word je gelijk in de groep opgenomen. Iedereen is even behulpzaam en er is altijd iemand waar je alles aan kunt vragen. Het is echt een warm bad. Bovendien zijn hier zoveel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Allemaal redenen om hier als apothekersassistent te willen werken!”

Word onderdeel van ons team

Wil jij ook aan de slag als apothekersassistent bij de meest veelzijdige apotheek van Rotterdam? Ontdek jouw mogelijkheden bij onze Poliklinische Apotheek.

Lees meer