Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 09-06-2020

Ilse Bakker (23) studeerde een jaar geleden af als verpleegkundige, maar wist toen nog niet zo goed wat ze precies wilde. Eén ding was wel zeker, ze wilde werken bij Erasmus MC. Samen met onze recruiter Jeanette ging zij op zoek naar de plek die het best bij haar past. En die plek heeft ze inmiddels gevonden. Ze vertelt er meer over.

Ilse, verpleegkundige, erasmus mc

Zoveel keuze

Na een aantal ziekenhuisstages wist Ilse het zeker. Haar toekomst als verpleegkundige lag in het ziekenhuis en dan het liefst in het Erasmus MC. “Ik kwam net van school en er is zoveel keuze in dit vakgebied. Ik heb naar veel verschillende vacatures gekeken, maar ik wist niet zo goed wat nu het best bij mij zou passen. Toen zag ik de open vacature voor verpleegkundigen bij Erasmus MC en ben ik samen met recruiter Jeanette in gesprek gegaan.”

Plekje gevonden

“We hebben het over de verschillende afdelingen en specialismen gehad. Zo kreeg ik een goed beeld van alle mogelijkheden in het Erasmus MC. Ik mocht ook op een aantal afdelingen meelopen om te kijken wat goed bij mij zou passen. Uiteindelijk heb ik, dankzij haar goede begeleiding, gekozen voor Zorgkern Beweging. Ik heb hier echt mijn plekje gevonden.”

“Ik kwam net van school, maar ik wist niet zo goed wat nu het best bij mij zou passen.”

Snijdend verpleegkundige

 

Naar eigen zeggen is Ilse echt een snijdend verpleegkundige. “Bij snijdende specialismen heb je vaak al snel een oplossing voor het ziektebeeld van de patiënt. Dat sprak me bij de Zorgkern Beweging heel erg aan.” De zorgkern bestaat uit drie verschillende specialismen, vertelt Ilse. “Orthopedie, Traumatologie en Plastische Chirurgie. Die combinatie is heel uitdagend, omdat het altijd met elkaar in verbinding staat. Als een patiënt een zwaar trauma heeft, wordt hij niet alleen door de traumatoloog behandeld. Er komt vaak ook een plastisch chirurg bij kijken om de wond mooi te laten herstellen en een orthopeed komt er vaak nog bij wanneer er ook sprake is van een trauma in de rug. Alles werkt met elkaar samen.”

Veel voldoending

De verschillende specialismen spreken Ilse stuk voor stuk aan. “Het is heel divers. Van mensen met een complexe voorgeschiedenis die komen voor een nieuwe knie tot patiënten na een ernstig trauma.” Aan dat laatste moest Ilse best wennen. “Trauma’s kunnen soms best heftig zijn, daar ben ik goed in begeleid door collega’s van de afdeling. Op een gegeven moment bouw je ook een soort gewenning op over de casuïstiek die zich voordoet. Uiteindelijk haal ik er veel voldoening uit wanneer ik een patiënt zie opknappen en wat extra’s heb kunnen betekenen voor iemand op die dag.”

“Je haalt er zoveel voldoening als je een patiënt langzaam ziet opknappen.”

Juiste keuze

“Ik ben blij dat ik dit traject heb doorlopen”, vertelt Ilse. “Het is heel fijn dat iemand je kan begeleiden en goed meedenkt in waar jij het best tot je recht zou kunnen komen. Het is misschien niet de snelste weg, maar uiteindelijk wel de beste manier om op de juiste plek voor jou te komen. Dat vind ik echt het grootste voordeel. Ik heb gelijk de juiste keuze gemaakt.”

Groeien op de afdeling

Uiteindelijk wil Ilse zich specialiseren, maar waarin precies is nog de vraag. “Ik zit hier nu zo op m’n plek en krijg veel mogelijkheden. Zo kan ik bijvoorbeeld de Basis intensieve acute zorg (BIAZ) opleiding gaan doen, wat mij heel erg interesseert. Ik kan nog veel groeien op deze afdeling, maar het is ook een fijn idee dat je ook nog veel doorgroeimogelijkheden hebt binnen het Erasmus MC. Er kan zoveel, maar wat ik precies wil? Daar ga ik de komende tijd nog even goed over nadenken.”

Word onderdeel van ons team!

Ben jij verpleegkundige en weet jij nog niet zo goed welk specialisme het best bij jou past? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar de plek waar jij het best tot je recht goed.

Ontdek jouw mogelijkheden!