Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 14-09-2018

Vivian Grandia (24) is neuroverpleegkundige op de afdeling Neurochirurgie bij Erasmus MC en geboren voor de zorg: “Ik zou niet weten wat ik anders zou willen doen.”

Vivian, neuroverpleegkundige

Zuster in het ziekenhuis

Vivian had haar carrière al vroeg voor zichzelf uitgestippeld: “Van kleins af aan wilde ik zuster worden in het ziekenhuis. Ik ben een zorgzaam type en ik zou eigenlijk niet weten wat ik anders zou willen doen. Via mijn vader, die ook in het Erasmus MC werkt, kwam ik terecht bij de afdeling Neurochirurgie. Ik werk hier nu 3,5 jaar en neurochirurgie vind ik een heel interessant specialisme.”

Hectische diensten

“De meeste patiënten komen hier voor geplande operaties aan bijvoorbeeld een hersentumor. Maar er liggen ook patiënten die getroffen zijn door een hersenbloeding. Het ene uur is het rustig en het volgende uur sta je met z’n allen te reanimeren. Dat zijn natuurlijk de minder leuke dingen, maar het geeft aan hoe hectisch de dag kan verlopen. Je weet nooit wat je te wachten staat als je aan een dienst begint.”

Focus op één patiënt

“We werken nu in de nieuwbouw met eenpersoonskamers. Het is niet alleen voor de patiënt rustiger, maar voor ons als verpleegkundigen werkt het ook prettiger. Je hebt meer ruimte en je kan je echt focussen op die ene patiënt waar je mee bezig bent. Patiënten vinden dat fijn. Het is toch altijd goed om te horen dat patiënten tevreden zijn met de zorg die je levert. Je dieet kun je hier wel vergeten, door al dat lekkers wat we krijgen om ons te bedanken.”

Verder kijken

Vivian zit helemaal op haar plek in het Erasmus MC: “Ik vind de hectiek van een groot ziekenhuis heerlijk. En het academische component is heel gaaf. Alle complexe ziektebeelden en aandoeningen komen hierheen. Het triggert je om verder te kijken en mee te denken. Je bent echt nooit uitgeleerd.”

“Het triggert je om verder te kijken en mee te denken. Je bent hier echt nooit uitgeleerd.”

Doorgroeimogelijkheden

“En het is super fijn dat je hier zoveel doorgroeimogelijkheden hebt.” gaat Vivian verder. “Ik kreeg de kans om mijn HBO-V diploma te halen in het Erasmus MC. Daarom loop ik nu stage op de afdeling HBP, maar straks kom ik gewoon weer terug op de Neurochirurgie. Ik ben heel blij dat ik deze kans gekregen heb.”

Afbeelding neuroverpleegkundige

Meer weten over het werken als neuroverpleegkundige?

Herseninfarcten, neurologische trauma's, hersentumoren, ALS, Alzheimer, Parkinson: de ziektebeelden waar je als neuroverpleegkundige mee te maken krijgt, zijn niet alleen heel divers maar ook erg ingrijpend voor de patiënt en zijn familie. Voor jou als verpleegkundige brengt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Vaktechnisch, maar zeker ook psychosociaal.

Lees verder