Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 30-10-2017

Agnes staat als gastvrouw klaar voor de patiënten en bezoekers bij de hoofdingang van Erasmus MC en bij het Sophia Kinderziekenhuis.

Afbeelding Agnes, vrijwilliger
“Ik bied een luisterend oor aan patiënten en hun naasten.”

Gewoon ontzettend leuk en dankbaar

"Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse. Vanwege het werk van mijn toenmalige man heb ik 18 jaar in Friesland gewoond, maar Rotterdam gaat nooit uit je hart en ik ben dan ook terug gekomen. Ik houd van de reuring van de stad, kan echt genieten van de geur en kleuren van deze mooie stad. Om weer nieuwe contacten te leggen ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Ik heb heel bewust voor het Erasmus MC gekozen. Erasmus MC is een stad op zich met een kapper, apotheek, schoonmakers en alle andere voorzieningen die daarbij komen kijken, zo is er ook een plek waar religieuze bijstand wordt gefaciliteerd in het Stiltecentrum. Elke schakel, elke discipline is nodig en belangrijk. Ik zeg altijd: het is een stad in de stad. Als vrijwilliger bij te kunnen dragen aan die stad is gewoon ontzettend leuk en dankbaar."

Het persoonlijke contact blijft bij

"Er voor iemand kunnen zijn is wat mij voldoening geeft. Ik zie veel mensen voorbij komen tijdens mijn werk. De één wijs ik de weg of help ik als de parkeerkaart kwijtgeraakt is. De ander vang ik op als hij na een intensieve behandeling wacht op taxivervoer en houd ik in de gaten of dit vervoer niet te lang op zich laat wachten. Als ik mensen op weg help en een stukje meeloop naar de lift ken ik soms in korte tijd een groot deel van hun levensverhaal. Dat persoonlijke contact blijft je bij, ik bied een luisterend oor."

“Vrijwilligerswerk in het ziekenhuis is heel erg leuk en afwisselend.”

Geen dag is hetzelfde

"Er zijn altijd situaties die je bijblijven en waar je wel eens aan terugdenkt. Aan leuke situaties waarbij je een patiënt de weg hebt gewezen en die je bij het verlaten van het ziekenhuis nog even vertelt dat alles goed is. Het komt ook voor dat patiënten slecht nieuws ontvangen hebben of in spanning zitten voor de uitslag van hun onderzoek. Daar tegenover staat de voldoening er op deze momenten voor hen te kunnen zijn als zij daar behoefte aan hebben. Een patiëntje die om de twee weken voor behandeling naar het Sophia Kinderziekenhuis moet en die nog altijd eerst even bij mij langs loopt. Dat is toch geweldig."

Zin in de nieuwbouw

"Vrijwilligerswerk in het ziekenhuis is heel erg leuk en afwisselend. In de anderhalf jaar dat ik het nu doe kom ik nog wekelijks op plekken waar ik het bestaan nog niet van wist. Je kunt je dan soms samen met patiënten verwonderen en dat kan ook leuke taferelen opleveren. Ik zie uit naar de ingebruikname van de nieuwbouw in mei. In de beginperiode zal die verwondering blijven denk ik, fijn om er ook op dat moment voor de patiënten en bezoekers te zijn. Ik hoop vurig dat de piano in de Passage blijft! Het heeft zijn nut al meer dan eens bewezen. Wanneer ik iemand zie spelen met een infuuspaal naast zich, is dat een klein pareltje. Mooi dat dat kan!"

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature