Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Apothekersassistent Erasmus MC

Apothekersassistent Poliklinische Apotheek en Frontoffice

Voor patiëntcontact ben je bij de Poliklinische Apotheek en de Frontoffice van de Ziekenhuisapotheek aan het juiste adres. Zo kun je aan de slag op je eigen kliniek, op kantoor of achter de balie.

Je eigen kliniek

Als apothekersassistent kun je zelfstandig aan de slag op een van de klinieken binnen het ziekenhuis. Hier beoordeel je medicatie-opdrachten, signaleer je mogelijke interacties en bestel je geneesmiddelen. Je beantwoordt vragen van artsen, verpleegkundigen, patiënten en hun verzorgers. Of je voert ontslagmedicatie-gesprekken met patiënten zodat ze goed voorbereid weer naar huis gaan. Eén ding is zeker: je bent écht onderdeel van de zorg voor patiënten.

De frontoffice van onze ziekenhuisapotheek

Kijk mee met het werk van Jantine

De frontoffice van onze ziekenhuisapotheek

/

Op kantoor

De afdeling thuismedicatie heeft het meeste weg van een kantooromgeving. Samen met je collega's verzorg je de medicatie voor patiënten in hun eigen thuisomgeving. Je hebt vooral telefonisch contact met patiënten en zorgt ervoor dat de juiste dosis medicatie klaar ligt voor bezorging aan huis.

Achter de balie

Aan de balie regel je de uitgifte van medicatie en help je patiënten met vragen over hun medicatie. Omdat je in het Erasmus MC te maken hebt met bijzondere geneesmiddelen en complexe recepten ben je echt bezig met je vak. Met een heel team van collega's om je heen en een apotheker in de buurt sta je er gelukkig nooit alleen voor. 

De poliklinische apotheek

Kijk mee met het werk van Mehtap

De poliklinische apotheek

/

Meer weten of persoonlijke rondleiding?

"Ben je apothekersassistent maar vind je het lastig om te beslissen welke plek binnen onze Apotheek het beste bij je past? Heel logisch. Neem contact met me op voor een persoonlijke rondleiding. Ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden!" - Wassima Ajarai

T: 06 284 746 59
E: w.ajarai@erasmusmc.nl

Stuur Wassima een WhatsApp
apothekersassistent