Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Create4Care, Erasmus MC, verpleegkundige, innovatie

Create4Care

Binnen Create4Care werken onze verpleegkundigen samen met studenten, designers en onderzoekers aan slimme technische innovaties. Met dit unieke programma kun jij direct bijdragen aan betere werkomstandigheden en veiligere patiëntenzorg.

Jouw praktijkproblemen, jouw oplossingen

Elke verpleegkundige heeft momenten waarop hij of zij denkt: kan dat niet handiger? Bijvoorbeeld als een verpakking lastig opengaat of als een handeling alleen gebukt kan worden uitgevoerd. Bij Erasmus MC wachten we niet tot fabrikanten met oplossingen komen. De zorg verbeteren kunnen we zelf ook. Daarom hebben we Create4Care opgericht.

BeddyBear

Ernstig ziekte patiënten op de IC-Kinderen hebben vaak veel infusen nodig. Met de BeddyBear wordt het infuussysteem aan bed vastgeklikt waardoor het veiliger en hygiënischer is.

BeddyBear

Innovatie dankzij Gabry

BeddyBear

/

Luierstans

Handmatig gaten in luiers knippen voor baby's na een Hypospadie-ingreep is verleden tijd. De Luierstans is een gebruiksvriendelijke oplossing voor zowel verpleegkundigen als ouders van patiënten.

Luierstans

Innovatie dankzij Saskia

Luierstans

/

Nutripress

Handmatig sondevoeding toedienen is fysiek belastend werk. Samen met Create4Care is de Nutripress ontwikkeld. Een oplossing waarmee verpleegkundigen in een ergonomische houding snel en veilig de sondevoeding kunnen toedienen bij jongeren.

Nutripress

Innovatie dankzij Marieke

Nutripress

/

Jij hebt de lead

Create4Care is een samenwerking tussen Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam. Het werkt heel simpel. Zodra je een verbeterpunt tegenkomt, kun je dit voorleggen aan vierdejaars studenten van de hogeschool. Zij gaan ermee aan de slag. Jij blijft als ‘champion’ bij het project betrokken. Je overlegt, denkt mee en bent betrokken bij de manier waarop de gevonden oplossing wordt ingezet. Dit noemen we ook wel user centered co-creation.

Je ontwikkelt ook jezelf

Door een project uit te voeren met Create4Care help je niet alleen de zorg. Je helpt ook jezelf een stap verder. Je ontwikkelt je verpleegkundig leiderschap en je doet veel ervaring op, bijvoorbeeld met projectmatig werken en interdisciplinair samenwerken. Daar heb je de rest van je carrière iets aan!

Obstetrieverpleegkundige Cindy ontwierp bijvoorbeeld samen met haar collega's de Cathswing, een hangmat voor een urinekatheterzak waarmee een vervelend praktijkprobleem werd opgelost. 

Lees er meer over

Eigen design studio

Welke verpleegkundige kan nu aan de slag met een 3D-printer? Het kan in de eigen design studio van Create4Care in Erasmus MC. Deze studio is uitgerust met onder meer een lasersnijder en 3D-printers om prototypes te maken. Ook staan er ervaren professionals klaar om je te helpen. Je werkt hier samen met bijvoorbeeld instrumentmakers en industrieel ontwerpers.

“Create4Care is uniek in de wereld. Ik ken geen ander ziekenhuis dat 5 ontwerpers in dienst heeft en waar verpleegkundigen zo betrokken worden bij het verbeteren van de zorg.”

Onno Helder, initiatiefnemer Create4Care

Ook voor patiënten

Create4Care is er niet alleen voor verpleegkundigen die een goed idee hebben voor verbetering. Verpleegkundestudenten kunnen hun afstudeerscriptie doen bij Create4Care. En ook andere medewerkers, patiënten en familie van patiënten van Erasmus MC kunnen hier werken aan praktische zorgoplossingen. De allerbeste zorg bereiken we immers alleen samen.

Werk mee aan betere zorg

"We nemen jouw ideeën als verpleegkundige heel serieus bij Erasmus MC. Wil jij werken op een plek waar je aan de wieg kunt staan van nieuwe zorgoplossingen? Dan ga ik graag een keer met je koffie drinken! Bel me gerust of stuur een WhatsApp." Anouk van Rosmalen, recruiter

T: 0631135071
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Anouk een WhatsApp
anouk, recruiter

Open vacature voor verpleegkundigen

Werken bij het Erasmus MC betekent werken in een omgeving waar je snel leert, snel groeit, veel meemaakt, veel ervaring opdoet en waar elke dag een nieuwe uitdaging is. Iets voor jou? Samen gaan we op zoek naar de best passende plek.

Naar de vacature