Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

IC-Neonatologieverpleegkundige

Groots voor onze allerkleinste patiënt. Als IC-Neonatologieverpleegkundige lever je een doorslaggevende bijdrage aan het kwetsbare begin van een mensenleven. Iedere dag wordt je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Kijk mee op de afdeling IC Neonatologie

Beatrice vertelt over haar vak

Kijk mee op de afdeling IC Neonatologie

/

Toonaangevend in Europa

Onze IC Neonatologie behoort niet alleen tot een van de grootste Neonatale Intensive Care Units van West-Europa, maar ook tot de meest toonaangevende. We zijn gespecialiseerd in de zorg voor extreem prematuren (vanaf 24 weken) en in de toepassing van Nidcap. Een methode om de zorg voor pasgeborenen aan te passen aan hun individuele behoefte en ontwikkeling. Als Nidcap opleidingsinstituut hebben we onze eigen Nidcap-consulenten. We krijgen geregeld bezoek van vakgenoten uit heel Europa die willen zien hoe wij de Nidcap-methode volledig geïntegreerd hebben in onze werkwijze.

Zo passen wij Nidcap toe

Kijk mee met Nidcap-consulente Annelies

Zo passen wij Nidcap toe

/

Neonatale zorg verbeteren

De neonatale zorg is volop in ontwikkeling. Als academisch kinderziekenhuis zijn onderzoek en innovatie dan ook verweven met elk onderdeel van ons werk. Door continu te blijven verbeteren leveren we een significante bijdrage aan de verbetering van de zorg voor (extreem) prematuren. Er valt altijd wat te leren. Dat moet je willen. Steeds beter willen worden, steeds meer kunnen doen voor je patiënten.

Samenwerking in de regio

Om zoveel mogelijk kinderen te helpen, werken we nauw samen met andere ziekenhuizen in de regio. Een goed voorbeeld is het Neonataal – Perinataal Centrum Rotterdam, dat ervoor zorgt dat zwangeren en pasgeborenen de beste zorg krijgen op de beste plek. Pasgeborenen die academische zorg nodig hebben, komen bij ons. Als ze zonder de intensieve zorg van onze IC of High Care kunnen, worden ze door ons eigen transport team overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. 

Elke dag innoveren op de IC Neonatologie

Margreet laat zien hoe zij de zorg innoveert

Elke dag innoveren op de IC Neonatologie

/

Ook IC-Neonatologieverpleegkundige worden?

Als gediplomeerd en BIG geregistreerd verpleegkundige kun jij je al doorontwikkelen tot IC-Neonatologieverpleegkundige. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat je de opleiding tot kinderverpleegkundige of obstetrieverpleegkundige hebt gevolgd. Wel vraagt dit werk de nodige ervaring van je als verpleegkundige. De specialistische zorgt aan onze allerkleinste patiënten en hun ouders leer je via ons leer-werktraject. Je volgt colleges op onze eigen Erasmus MC Academie en leert van onze ervaren vakdocenten en collega's. 

Doorgroeien tot IC-Neonatologieverpleegkundige

Cheryl vertelt over haar ervaringen

Doorgroeien tot IC-Neonatologieverpleegkundige

/

Meer weten?

"Benieuwd of de opleiding tot IC-Neonatologieverpleegkundige iets voor jou is? Ik vertel je er graag meer over." - Nicole Rijken, regieverpleegkundige onderwijs IC Neonatologie

T: 010 703 71 85
E: n.rijken@erasmusmc.nl