Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Anesthesiemedewerker in opleiding

Anesthesiemedewerker is een vak dat je niet alleen leert door met je neus in de boeken te zitten. Je leert het ook met je neus achter een mondkapje in één van de operatiekamers. Je start dan met een beroepsvoorbereidende periode van 6 maanden, en als alles goed gaat, word je aangenomen voor het leer-werktraject. Vanaf dag één ben je in dienst, wordt de opleiding en het studiemateriaal betaalt én krijg je salaris. Klinkt aantrekkelijk, toch? 

Solliciteer nu

Aan de slag op de OK

Tijdens het eerste half jaar van de opleiding ligt de nadruk op de theorie. Dit noemen we de beroepsvoorbereidende periode. Daarna komt het accent steeds meer op de praktijk te liggen. Je gaat dan als leerling anesthesiemedewerker aan de slag op onze operatiekamers. Je werkt altijd onder supervisie van een gediplomeerde collega.Samen met de anesthesioloog zorg je ervoor dat een patiënt zo comfortabel mogelijk de operatie ondergaat. Je stelt de patiënt gerust, bewaakt diens vitale functies gedurende de ingreep en zorgt dat hij weer goed uit narcose komt. Je weet welke complicaties er kunnen optreden en staat altijd klaar om samen met het team in te grijpen. 

Zorgen dat de patient goed de operatie doorkomt

Emre vertelt over zijn werk

Zorgen dat de patient goed de operatie doorkomt

/

Grootste OK-complex van Nederland

Ga jij aan de slag bij Erasmus MC, dan kom je te werken op het grootste en modernste OK-complex van Nederland. Ons complex bestaat uit 36 hightech operatiekamers, 5 interventiekamers en 1 innovatieve magneetkamer. Omdat we bij Erasmus MC veel verschillende en complexe operaties doen is geen dag hetzelfde. 

Ook hebben we een AH to Go op onze OK met 24 uur per dag verse producten en vers gemalen koffie. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd. Ideaal als je even snel iets te eten wil halen.

Werk en studie combineren

Wat betekent het om een opleiding tot anesthesiemedewerker te volgen en tegelijkertijd te werken? Het opleidingstraject heeft je veel te bieden maar is ook best pittig. Drie jaar lang leren én werken is niet niks. We vinden het daarom belangrijk dat je weet waar je voor kiest. 

  • De opleiding duurt 2 jaar en 10 maanden.
  • Het eerste half jaar ligt de nadruk op de theorie: de 'beroepsvoorbereidende periode'. Daarna komt het accent steeds meer op de praktijk te liggen.
  • Je volgt de theorielessen in het Erasmus MC aan de Erasmus MC Academie.
  • De hele opleiding bestaat uit verschillende leereenheden waarin steeds een specialisme of thema centraal staat en kent een opbouw van laag- naar hoogcomplex.
  • Je leert veel door met medestudenten samen te werken, met vakdocenten te discussiëren en door het opbouwen van een eigen portfolio.
  • Je doet werkervaring op binnen verschillende werkomgevingen met gedreven collega’s.

Wat heb je nodig?

Om in aanmerking te komen voor het leer-werktraject tot anesthesiemedewerker bij Erasmus MC, ben je minimaal in het bezit van een havo diploma. Bij voorkeur met profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘ natuur en techniek’. Ook voor verpleegkundigen A, mbo-v of hbo-v kan het een mooie carrièrestap zijn. Voldoe je aan de eisen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. 

Solliciteren naar een opleidingsplaats

De Rijnmondse ziekenhuizen bundelen hun krachten en werken samen om operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op te leiden. Het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland bieden gezamenlijk de opleiding tot anesthesiemedewerker aan. Je bent tijdens het leer-werktraject in dienst van één van de ziekenhuizen. Tijdens dit unieke leer-werktraject maak je kennis met alle aspecten van het werken op de OK. 

De opleiding tot anesthesiemedewerker start jaarlijks in maart en september. Als eerste op de hoogte zijn zodra je weer kunt solliciteren voor een opleidingsplaats? Schrijf je in voor een job alert en ontvang nieuwe vacatures, voorlichtingen en nieuws rondom de opleidingen tot anesthesiemedewerker en operatieassistent. 

Meld je aan

Kom meer te weten over het werken op onze OK

Geen chirurg kan een operatie zelfstandig uitvoeren. Dat is werk voor een team. Het team bestaat uit meerdere personen en disciplines. Iedereen heeft zijn eigen taak en zijn eigen verantwoordelijkheid. Teamwork en de beste zorg voor de patiënt staan voorop. 

Lees verder