Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

OK en Anesthesie

Een operatie kan minuten kosten. Maar ook vele uren. Soms is de operatie het begin van een genezingsproces. Soms het sluitstuk van een behandeling. Voor de patiënt en voor het team op de OK is het bijna altijd het moment van de waarheid. Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen spelen een cruciale rol in dit team. Iets voor jou?

Geen dag is hetzelfde

Op de OK van Erasmus MC is geen dag hetzelfde. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. Weliswaar ben je soms bij minder operaties dan in een perifeer ziekenhuis, maar de operaties zijn meestal wel diverser, complexer en uitdagender. Topzorg voor de patiënt gaat hier voor alles.

Grootste OK-complex van Nederland

Ons moderne en hightech OK-complex bestaat uit 36 operatiekamers, 5 interventiekamers en 1 innovatieve magneetkamer waar ablaties verricht worden. In Nederland zijn slechts 2 van deze innovatieve magneetkamers in gebruik.

Ook hebben we een AH to Go op onze OK met 24 uur per dag verse producten en vers gemalen koffie. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd. Ideaal als je even snel iets te eten wil halen zonder te hoeven omkleden. Handig toch?

Uniek werk in een uniek medisch centrum

Miranda vertelt je er meer over

Uniek werk in een uniek medisch centrum

/

Teamwork

Geen chirurg kan een operatie zelfstandig uitvoeren. Dat is werk voor een team. Het team bestaat uit meerdere personen en disciplines. Iedereen heeft zijn eigen taak en zijn eigen verantwoordelijkheid. Als operatieassistent of anesthesiemedewerker ben je meer dan de hulp van de specialist. Je bent een gewaardeerde collega. Een extra paar handen, oren en ogen. En als recovery verpleegkundige heb je een cruciale rol bij de pre- en postoperatieve opvang van onze patiënten op het OK-complex. Elke operatie is een teamprestatie. 

Samenwerken op de OK

Je hebt elkaar nodig

Samenwerken op de OK

/

Heftig werk

Helaas heeft niet elke operatie een goede afloop. Op zulke momenten heb je steun van je team. Daar tegenover staan talloze momenten waarop jouw team het leven van een patiënt redt of zorgt voor een betere levenskwaliteit. Daar gaat je hart sneller van kloppen.

Werk dat je bijblijft

Collega's aan het woord

Werk dat je bijblijft

/

Gediplomeerd maar niet meer in het vak werkzaam?

Ben jij ooit het vak uitgegaan maar kriebelt het om weer aan de slag te gaan? Kom op de OK van Erasmus MC herintreden als operatieassistent. Wij begeleiden je en brengen jouw kennis up-to-date zodat je binnenkort weer aan tafel staat op de operatiekamer. Dé plek waar je van grote betekenis bent voor onze patiënten. Je hebt niet voor niets ooit voor dit mooie vak gekozen.

“Is het iets voor jou om weer de OK op te gaan en ben je minimaal 16 uur per week beschikbaar? Neem contact op en loop een dagje mee om de sfeer te proeven.”

William Dijkhuizen, manager OK, 0629737998

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Ben je nog niet gediplomeerd, maar wil je het vak van operatieassistent of anesthesiemedewerker leren? Twee keer per jaar start het 3-jarig leer-werktraject waarbij je werk en studie combineert. Lees meer onze opleidingsplaatsen tot operatieassistent of anesthesiemedewerker.

Meer weten over werken op de OK?

"Ben jij gediplomeerd operatieassistent of anesthesiemedewerker en wil je ontdekken of onze OK iets voor jou is? Neem contact met me op, ik vertel je er graag meer over." - William Dijkhuizen, manager OK

T: 0629737998
E: w.dijkhuizen@erasmusmc.nl

Stuur William een WhatsApp
william OK