Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Kinderverpleegkundige

Als kinderverpleegkundige ga je aan de slag bij het Sophia Kinderziekenhuis, het oudste en grootste kinderziekenhuis van Nederland. En misschien wel het meest innovatieve. Je werkt met de meest bijzondere, veeleisende, kwetsbare en ontroerende patiënten: kinderen. Een groot verschil met het werken met volwassenen. Je hebt bijvoorbeeld ook altijd te maken met ouders, verzorgers en school. Een bezoekje aan de speelkamer, een lach, een grap of een knuffel zijn soms het belangrijkste medicijn.

Unieke en complexe zorg

Het Sophia Kinderziekenhuis richt zich op tertiaire zorg. Dat betekent dat je hier ziektebeelden ziet die je op weinig andere plekken tegenkomt. Zo zijn we het eerste ziekenhuis in Europa met een Kinderhersencentrum en het enige ziekenhuis in Nederland dat helemaal is toegerust voor kinderen met complexe en meervoudige aangeboren en erfelijke anatomische afwijkingen. We zijn een internationaal Center of Excellence op het gebied van inflammatoire darmziekten bij kinderen. En ons Kinderthoraxcentrum is toonaangevend in Europa. Iets voor jou zo'n innovatieve werkomgeving? 

Jezelf blijven ontwikkelen

Saai wordt het nooit, het werk bij het Sophia Kinderziekenhuis. Veel van onze verpleegkundigen werken al jaren bij ons. Dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen, helpt natuurlijk. Sommige collega’s groeien door naar een leidinggevende functie, of specialiseren zich. Andere stappen over naar een andere afdeling. Sommigen doen onderzoek of gaan lesgeven. Wat je droom ook is, bij ons kun je het werk doen dat jij het liefst doet.

De ICK Transitie: een bijzondere afdeling

Ouders trainen hun kindje goed en veilig te verzorgen

De ICK Transitie is een unieke afdeling. Hier bootsen we de thuissituatie zoveel mogelijk na zodat ouders zich kunnen voorbereiden op de situatie thuis. Hoe ga je om met een kind met een centrale lijn of een stoma? Op deze afdeling ben je niet alleen verpleegkundige, maar ook docent en coach. Iets voor jou?

Bekijk de vacature op de ICK Transitie

Nog niet gediplomeerd? Leer het vak bij ons!

Ben jij een gediplomeerd en BIG geregistreerde verpleegkundige met minimaal 1 jaar stage- of werkervaring in een ziekenhuis? Ontwikkel je dan verder tot kinderverpleegkundige. Volg college in ons eigen onderwijscentrum en leer van onze ervaren vakdocenten.

Naar vacature Kinderverpleegkundige in opleiding

 

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd of het werken als kinderverpleegkundige bij het Erasmus MC-Sophia iets voor jou is? Neem gerust contact met me op en ik vertel je er graag meer over. - Marian de Groot, adviseur Onderwijs

T: 06 500 016 93
E: soc@erasmusmc.nl