Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Obstetrieverpleegkundige

Op geen enkele andere afdeling kan een stabiele situatie zo snel veranderen in een acute, levensbedreigende situatie als op de afdeling Verloskunde. Dat vraagt heel wat van je als obstetrieverpleegkundige. Vooral als je werkt in een omgeving waar hoogcomplexe zwangerschappen en bevallingen aan de orde van de dag zijn. Wil jij ook iedere dienst uitgedaagd worden om alles uit je vak te halen?

Geen dag is hetzelfde

Houd je van afwisselend werk, dan ben je op onze afdeling Verloskunde op het juiste adres. Je rouleert over verschillende units waardoor geen dienst hetzelfde is. Op de unit Kraam/Zwangeren ondersteun je zwangere,- en kraamvrouwen waarvan het kindje te vroeg geboren is of te vroeg geboren wordt of met een afwijking ter wereld komt, maar ook patiënten die zelf hoogcomplexe zorg nodig hebben tijdens of na hun zwangerschap. Heb je dienst op de Verloskamers, dan verleen je verpleegkundige zorg in het verloskamercomplex. Hier bevinden zich de verloskamers en de Obstetric Critical Care Unit waar ernstig zieke zwangere,- en kraamvrouwen verblijven.

Verloskunde op het hoogste niveau

Dat je komt te werken in de voorhoede van de verloskundige zorg merk je vanaf het moment dat je bij ons aan de slag gaat. Uniek voor Nederland is bijvoorbeeld de Verloskundige Operatie Kamer in het verloskamercomplex. Hier kunnen ernstig zieke zwangere vrouwen op een natuurlijke manier bevallen, maar kan indien nodig ook een sectio plaatsvinden. Zo hoeft de patiënt niet verplaatst te worden van de verloskamer naar de operatiekamer.

Haal alles uit je vak

Om de beste zorg te kunnen geven aan ernstig zieke zwangere vrouwen en haar (on)geboren kind hebben we drie obstetric critical care units. Onze obstetrieverpleegkundigen volgen hiervoor de specialistische vervolgopleiding ‘Obstetric Critical Care Unit’ aan de Erasmus MC Academie: een verdiepende opleiding waar je naast het opdoen van veel theoretische kennis ook stage loopt bij de collega’s op de Coronair Care Unit van het Erasmus MC.

Meebouwen aan het Moeder- en Kindcentrum van de toekomst

De afdeling Verloskunde is volop in beweging want het Sophia kinderziekenhuis wordt de komende jaren verbouwd. In de nieuwe situatie op de afdeling blijven moeder en kind na de geboorte bij elkaar. De afdelingen Verloskunde en IC Neonatologie zullen nog meer met elkaar samengaan. We zijn nu al bezig zijn om ons daarop voor te bereiden. Met opleidingen, bijvoorbeeld, zodat je als (obstetrie)verpleegkundige breed inzetbaar bent. Maar ook door de afdeling nu al anders in te richten. Jij kunt echt meedenken en meebouwen aan hoe het Moeder- en Kindcentrum er straks komt uit te zien.

Ontwikkelkans voor ambitieuze verpleegkundige

Wil jij alles uit je carrière halen? Voor ambitieuze verpleegkundige hebben wij een uniek ontwikkeltraject samengesteld zodat jij je kunt specialiseren tot obstetrieverpleegkundige én IC Neonatologieverpleegkundige. Na je opleiding ga je aan de slag op de afdeling Verloskunde en op de IC Neonatologie. 

Doorgroeien tot IC-Neonatologieverpleegkundige

Cheryl vertelt over haar ervaringen

Doorgroeien tot IC-Neonatologieverpleegkundige

/

Nog niet gespecialiseerd? Leer het vak bij ons!

Als je een diploma Verpleegkunde hebt kun je je verder ontwikkelen tot obstetrieverpleegkundige. Tijdens de opleiding wordt je intensief begeleid door onze ervaren obstetrieverpleegkundigen en klaargestoomd om zelfstandig de functie uit te voeren. Naast je werkzaamheden op de afdeling volg je de opleiding tot obstetrieverpleegkundige aan de Erasmus MC Academie. De opleiding duurt ongeveer 13 maanden en start twee keer per jaar in maart en in oktober. 

Meer weten of een dagje meelopen?

"Ben je obstetrieverpleegkundige en wil je meer weten over het werken bij het Erasmus MC-Sophia? Kom eens langs voor een kennismaking of loop een dagje mee met onze verpleegkundigen." - Gijs Pfeil, manager afdeling Verloskunde

T: 06 500 310 05
E: g.pfeil@erasmusmc.nl

Stuur Gijs een WhatsApp