Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
  • Gepubliceerd op 13-02-2018

Hidde Huismans (36) is getrouwd, vader van drie jonge kinderen en woont in het Brabantse Halsteren. Hij werkt als anesthesiemedewerker bij Erasmus MC en heeft zich ontwikkeld tot sedatie specialist. 

Afbeelding

De zorg heeft er altijd ingezeten

"Ik heb een vrij lange aanvliegroute gehad om uiteindelijk anesthesiemedewerker te worden. Na de mavo wilde ik graag de zorg in, dat heeft er bij mij altijd ingezeten. Na een aantal vooropleidingen startte ik met de studie Verpleegkunde. Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik in aanraking met het vak van anesthesiemedewerker. Ik was meteen verkocht. Na afronding van mijn studie heb ik alles op alles gezet om voor een opleidingsplaats tot anesthesiemedewerker in aanmerking te komen. In 2007 ben ik bij Erasmus MC gediplomeerd als anesthesiemedewerker."

“Het contact met patiënten en hen pijnvrij na een operatie wakker laten worden is het allermooiste aan mijn vak.”

Erasmus MC is mijn basis

"Na een paar jaar op het OK-complex van Erasmus MC-Sophia gewerkt te hebben, werk ik inmiddels op de centrumlocatie van het Erasmus MC. Hier worden volwassen patiënten geopereerd. Daarnaast werk ik een aantal dagen per week op flexibele basis in de periferie of klinieken. Die afwisseling vind ik erg boeiend. Erasmus MC blijft altijd mijn basis. Als ik het over mijn collega's heb, dan bedoel ik mijn collega's bij het Erasmus MC. Dat blijft."

Sedatie specialist

"Ik heb me kunnen ontwikkelen tot sedatie specialist. Hiervoor heb ik een aanvullende opleiding gevolgd aan de Erasmus MC Academie. Bij sedatie worden patiënten niet onder volledige narcose gebracht, maar in een diepe slaap gebracht. Ze ademen zelfstandig. Ik geef de patiënt de benodigde medicatie en bewaak diens vitale functies. Sedatie wordt onder andere toegepast bij kleine ingrepen of onderzoeken, zoals een endoscopie. Maar het kan ook toegepast worden bij patiënten op de Intensive Care." 

“Het doet me wat als je erover nadenkt bij welke bijzondere operaties je betrokken bent.”

Werk dat je bijblijft

"Ik ben vrij nuchter van aard. Maar het doet me zeker wat als je erover nadenkt bij welke bijzondere operaties je betrokken bent. Complexe hersenchirurgie waarbij de patiënt wakker blijft gedurende de ingreep. Grote trauma's waar het soms alle hens aan dek is om de vitale functies van een patiënt onder controle te krijgen. Hart,- long-, nier- en levertransplantaties. Dit soort grote en intensieve operaties komen alleen bij een academisch ziekenhuis voor."

Trots op ons nieuwe OK-complex

"Ons nieuwe OK-complex gaat in mei open. Onlangs kreeg ik er een rondleiding. Wat een prachtige en innovatieve werkomgeving. Het maakt me echt trots om bij Erasmus MC te werken. Er staan 28 hightech operatiekamers tot onze beschikking. Per dag zijn er straks zo'n 350 collega's op het complex aan het werk. Nu koop ik met mijn verjaardag nog 80 Brabantse koeken om mijn collega's te trakteren, maar dat wordt straks wel anders!"

OK

Meer weten over het werken op de OK van Erasmus MC?

Op de OK van Erasmus MC is geen dag hetzelfde. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. De operaties zijn divers, complex en uitdagend. Topzorg voor de patiënt gaat hier voor alles.

Lees meer