Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 08-06-2020

Met een afgeronde IT-opleiding op zak besloot Ehsan een geheel andere weg in te slaan. Hij koos ervoor om zich te laten omscholen tot apothekersassistent. Een baan waar hij inmiddels al 14 jaar veel voldoening uithaalt. Ehsan vertelt meer over zijn werk bij de poliklinische apotheek van Erasmus MC.

Ehsan, apothekersassistent, Erasmus MC

Veel baankansen

Toen ik mijn IT-diploma behaalde was er nog niet zoveel werk binnen de IT als nu vertelt Ehsan. “Ik zag dat er veel baankansen waren voor apothekersassistenten. Een bezoek aan een open dag van de opleiding overtuigde mij al snel dat dit het werk is dat goed bij mij past.”

Verdiepen in uitzoekwerk

Ehsan deed zijn eerste werkervaring op bij een openbare apotheek en koos vervolgens voor een baan bij een poliklinische apotheek. Met ruim 12 jaar ervaring op zak maakte Ehsan de overstap naar de poliklinische apotheek van Erasmus MC. Daar helpt hij patiënten aan de balie. “Bij de overstap naar Erasmus MC merkte ik hoeveel ik nog kan leren in het vak. Hier zie ik bijvoorbeeld steeds weer nieuwe recepten. Dan kan ik me flink verdiepen in het uitzoekwerk dat daarbij komt kijken.”

Complexe recepten

Standaard herhaalrecepten ziet Ehsan niet vaak. “Omdat het Erasmus MC een academisch ziekenhuis is komen hier behandelingen voor die je nergens anders ziet. Patiënten komen vaak bij ons met recepten die alleen via een poliklinische apotheek te verkrijgen zijn, zoals Methotrexaat in combinatie met Humira. Dit zijn complexe recepten die vragen om nauwlettendheid van een apothekersassistent. Je bent dus echt bezig met je vak.”

Makkelijk schakelen

“Gelukkig hebben wij als voordeel dat de apothekers bij ons op de werkvloer zitten en we makkelijk kunnen schakelen met elkaar. Ook staan we in direct contact met de behandelend arts. Dat maakt het makkelijk om even met elkaar te bellen om een voorgeschreven dosering te controleren.”

“Hier zie ik steeds weer nieuwe recepten. Dan kan ik me flink verdiepen in het uitzoekwerk dat daarbij komt kijken.”

Veel begeleiding

Niet alleen is Ehsan erg te spreken over de uitdagingen in zijn werk, maar ook over de samenwerking met zijn collega’s. “Nieuwe collega’s krijgen bij ons veel begeleiding. We hebben een inwerkperiode van 8 weken waarin je alle kneepjes van het vak kunt leren. Het is hier hard werken, maar dat gaat zeker niet ten koste van de sfeer!”

Ook aan de slag als apothekersassistent bij Erasmus MC?

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt onderdeel van ons team!

Bekijk onze vacatures