Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
  • Gepubliceerd op 11-11-2017

I love my job!

Winston is beveiligingsbeamte en landing officer bij het Erasmus MC."Dit pak draag ik als ik bij helikopterlandingen assisteer. Er zijn bij een landing altijd twee medewerkers aanwezig die zorgen voor de veiligheid en die snel kunnen handelen als er iets misgaat. Dit is natuurlijk maar een deel van mijn werk als beveiligingsbeambte. Meestal ben ik aan het surveilleren en draag ik bij aan de veiligheid van patiënten en personeel."

Afbeelding beveiligingsbeambte Erasmus MC

Zelfbeheersing

"Zelfbeheersing is daarbij erg belangrijk, ook al krijg je soms de naarste dingen naar je hoofd geslingerd. Om dat op een zo goed mogelijke manier te doen, geef ik mijn collega’s ook weerbaarheidstrainingen. Wij weten van onszelf dat we in moeilijke situaties goed en doortastend kunnen handelen."

 

Een glimlach is de grootste beloning

"Maar: altijd eerst proberen te communiceren. Wij hebben natuurlijk ook begrip voor het feit dat de mensen helemaal niet in het ziekenhuis willen zijn. Daarom help ik ze altijd zo goed mogelijk, bijvoorbeeld met het vinden van de weg. Als ik dan een glimlach krijg, is dat de grootste beloning. I love my job!" 

Trauma heli

Traumacentrum Zuid-West Nederland

Nederland kent 11 traumacentra. Wij zijn het level 1 traumacentrum voor heel regio Zuidwest-Nederland: Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond en Zeeland. Alle traumagevallen met kinderen komen hier naar toe. En alle gevallen met een RTS-score van 10 of lager. De kustwacht brengt drenkelingen. Maandelijks behandelen we zo'n 250 traumapatiënten waarvan circa 30-50 patiënten met de traumaheli gebracht worden.

Bekijk video