Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 15-04-2021

Lianne van Rijn (24) is tactisch inkoper en maakte eind vorig jaar de overstap van een grote online retailer in elektronica naar de zorg. Met nog steeds hetzelfde vak, maar dan in een compleet andere setting. "Ik ging van beamers naar kolfapparatuur."

Lianne van Rijn, inkoper Erasmus MC

Inkoopvak

Lianne studeerde Logistiek & Economie aan de Hogeschool Rotterdam. Daar werd slechts één module gewijd aan het thema Inkoop. "Dat vond ik te weinig. Ik wilde er meer van weten en deed de minor Inkoop." Een goede keus want daar bleek Lianne's toekomst te liggen.

“Ik draag bij aan het verbeteren van de kwaliteit van mensenlevens.”

Kwaliteit van mensenlevens

De overstap van een commerciële omgeving naar de zorg maakte Lianne heel bewust. "Ik ben nog jong, wil graag meer kanten zien van het inkoopvak. In niet-commerciële bedrijven geldt weer andere wet- en regelgeving en heb je bijvoorbeeld te maken met aanbestedingen." Niet alleen wetgeving is anders vertelt Lianne: "Voorheen maakte ik klanten blij met elektronica en nu draag ik bij aan het verbeteren van de kwaliteit van mensenlevens."

Nieuwe wereld

"Het eerste inkooptraject dat ik startte had te maken met kolfproducten. Ook een camerasysteem voor kinderen met epilepsie en vriezers die op -80 graden kweken van lichaamsweefsel kunnen bewaren zijn inmiddels voorbij gekomen. Nu ben ik betrokken bij de inrichting van een nieuw Kinderhersenlab en verdiep ik me in EEG-apparatuur en een eye-tracker." Het is een hele nieuwe wereld om te ontdekken voor Lianne: "Ik wil altijd meer weten over de producten: wat draagt het bij en hoe ziet het proces eruit? Dan ik echt meedenken en de artsen ontzorgen."

“De interne relatie is heel belangrijk. Je weet dan goed waar je het voor doet.”

Inkoopstrategie

Samen met haar interne klant bepaalt Lianne de inkoopstrategie. "De interne relatie is heel belangrijk. Ik werk met veel verschillende mensen samen, van de hoogleraar tot de gebruikers op de werkvloer. Het enthousiasme waarmee zij vertellen over hun vakgebied, slaat ook over op mij. Je weet dan goed waar je het voor doet."

Van elkaar leren

Met 750 miljoen aan uitgaven op jaarbasis en duizenden leveranciers is Lianne voorlopig nog niet uitgeleerd. "Ik ben terecht gekomen in een heel divers team van inkopers, zowel qua kennis als persoonlijkheden. Daardoor kun je juist veel van elkaar leren. Het geeft veel nieuwe inspiratie", zegt een tevreden Lianne tot slot.

Word onderdeel van ons team

Wil jij bijdragen aan de beste inkoopdeals bij het grootste Universitair Medisch Centrum van Nederland? Ontdek jouw mogelijkheden bij Erasmus MC! 

Lees verder