Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 12-04-2021

Anthony (22) is naast zijn studie Social Work één dag per week vrijwilliger bij het Erasmus MC. Een perfecte combinatie wat Anthony betreft: "Met alle liefde, plezier en toewijding zet ik me hiervoor in. En tegelijk brengt het mij ook vooruit in mijn toekomst."

Anthony Kujundzic, vrijwilliger Erasmus MC

Geen onbekende

Anthony is geen onbekende in het Erasmus MC. Hij werd er zelfs geboren. "Ik ben drie maanden te vroeg geboren. Door zuurstofgebrek en een hersenbeschadiging ten gevolge hiervan verbleef ik lange tijd in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het is een enorme eer dat ik 22 jaar later mag werken in het ziekenhuis waar ik ook geboren ben." 

“Heel tof dat je dit doet', werd er tegen me gezegd. Dat is toch mooi!”

Mens voelen

Op de polikliniek Keel-, Neus-, Oorheelkunde is Anthony een graag geziene vrijwilliger. "Ik ben te vinden in één van de wachtgebieden op de poli KNO. Daar ondersteun ik patiënten bij het invullen van vragenlijsten Waardegedreven Zorg over hun welzijn voordat ze de spreekkamer van de arts binnengaan." Eigenlijk spreekt Anthony liever niet over de term 'patiënten': "Nee, ik zeg liever persoon in plaats van patiënt. Ik wil graag dat degene die ik ondersteun zich bovenal mens voelt."

Hoogtepunt

Zodra Anthony daartoe de kans ziet, werkt hij nog een extra dienst als vrijwilliger. "Het is het hoogtepunt van mijn week. Steeds weer denk ik 'yes, ik ben er weer!'. Ik doe het met zoveel liefde, plezier en toewijding. Van patiënten krijg ik soms mooie complimenten, dat doet me goed. Laatst begeleidde ik een echtpaar naar een andere afdeling. 'Heel tof dat je dit doet', werd er tegen me gezegd. Dat is toch mooi!"

“Zo proef ik al een klein beetje aan hoe het is.”

Proeven aan toekomst

Het is vooral de voldoening en positieve bijdrage aan de maatschappij waarom Anthony voor vrijwilligerswerk koos. Ook voor zijn carrière heeft het meerwaarde. "Het brengt me verder in mijn eigen toekomst gezien mijn studie Social Work. Je groeit erdoor als persoon en als toekomstig professionaI. Ik kan ervaring opdoen in de zorg en in het benaderen van verschillende mensen. Zo proef ik al een klein beetje aan hoe het is." 

Droombaan

Bij proeven alleen blijft het niet wat Anthony betreft. "Mijn droombaan is maatschappelijk werker worden bij Erasmus MC. Een arts zei laatst tegen mij: 'Ik hoop dat ik in de toekomst mijn patiënten naar jou kan doorverwijzen', vertelt een stralende Anthony vol trots.

Ook aan de slag als vrijwilliger naast je studie?

Studeer je nog of heb je een tussenjaar en wil jij je ook inzetten als vrijwilliger bij Erasmus MC? Je doet mooie ervaringen op en verrijkt tegelijk je eigen cv. Iets voor jou?

Naar de vacature