Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Erasmus MC
  • Gepubliceerd op 04-04-2019

Vrijwilliger Lisette Vink (70) is sinds de opening van het nieuwe Erasmus MC een vast gezicht op de polikliniek Neurologie & Neurochirurgie. Iedere maandag staat ze klaar voor patiënten die een afspraak hebben op deze afdeling. Met dezelfde toewijding als ze haar werk doet vertelt ze erover. 

Lisette, vrijwilliger

Inzetten voor een ander

Vrijwilligerswerk was Lisette niet onbekend toen ze bij Erasmus MC startte. "Ik heb het altijd belangrijk gevonden om me in te zetten voor een ander. Of het nu ging om het organiseren van benefietavonden voor het goede doel of spelletjesmiddagen begeleiden in een verpleeghuis. Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. Het maken van de verbinding tussen én met mensen past misschien ook bij mijn ondernemerschap. Met mijn eigen uitgeverij heb ik jarenlang kinderboeken en poëzie uitgebracht. Het ontwikkelen van een prachtig prentenboek samen met inspirerende schrijvers en illustratoren is ontzettend mooi werk. Als uitgever heb je daarin een verbindende rol."

“Mensen zijn vaak zo blij en hartelijk dat je hen helpt. Dat maakt het mooi.”

Vrijwilligers gezocht

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden als vrijwilliger bij Erasmus MC bezocht ze een informatiebijeenkomst. "Een vriendin had in de krant gelezen dat Erasmus MC vrijwilligers zocht. Het trok mijn aandacht en heb de bijeenkomst bezocht. Mijn indruk was meteen goed. Ik heb me nog diezelfde avond aangemeld. Niet veel later ben ik gestart op de polikliniek Neurologie & Neurochirurgie en heb me vanaf dag één zeer welkom gevoeld. Op de polikliniek zie je veel patiënten terugkeren en zij zien een vertrouwd gezicht. Mensen zijn vaak zo blij en hartelijk dat je hen helpt. Dat maakt het mooi."

Patiënten ontvangen

"Ik ontvang de patiënten bij de ingang van de polikliniek en help met het aanmelden bij de aanmeldzuil. Het aanmelden zorgt ervoor dat de arts weet dat de patiënt gearriveerd is. Vervolgens wijs ik hen naar de juiste wachtruimte." 

Verschil maken

Naast hulp bij het aanmelden ondersteunt Lisette de patiënten waar nodig. "Een ziekenhuisbezoek kan voor patiënten best stressvol zijn. Een praatje maken of juist even meelopen naar de wachtruimte of naar een andere locatie in het ziekenhuis kan eraan bijdragen dat de patiënt zich wat ontspant. Ik ben mensgericht en handel van nature naar wat diegene op dat moment nodig heeft. Je kunt in korte tijd het verschil maken. Het maakt mij blij wanneer zij dat ook zijn." 

“We vullen elkaar aan en maken er een mooie dag van.”

Je doet het samen

Als vrijwilliger ben je er voor de patiënten en bezoekers, maar je werkt ook samen met Erasmus MC medewerkers. "Je bent een team. Samen zorgen we ervoor dat de patiënten goed ontvangen worden en zich op hun gemak voelen. Met mijn collega vrijwilliger werk ik met plezier samen. Is er een patiënt waarmee ik meeloop naar een vervolgafspraak op een andere afdeling, dan springt mijn collega bij en neemt mijn plaats in bij de aanmeldzuil. Is mijn collega niet aanwezig en zie ik een patiënt die al een tijdje in de wachtruimte zit, dan ga ik een praatje maken. We vullen elkaar aan en maken er een mooie dag van."

Word onderdeel van ons team

Als vrijwilliger bij Erasmus MC ben je van grote waarde. Jouw impact op de dag van onze patiënten en bezoekers is groot. Is dit iets voor jou? Bekijk onze vacature en solliciteer.

Naar de vacature