Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Cardiologie / Cardiac Care Verpleegkundige

Unieke en specialistische cardiologische zorg verlenen aan patiënten met hoogcomplexe ziektebeelden. Cardiac Care (CCU) verpleegkundigen kunnen hun hart ophalen binnen het Thoraxcentrum van Erasmus MC. Want als voorloper in de behandeling van patiënten met complexe cardiologische aandoeningen weet je een ding zeker: hier raak je nooit uitgeleerd.

Acute infarcten en harttransplantaties

Collega's vertellen over hun werk

Acute infarcten en harttransplantaties

/

Meekijken bij unieke ingrepen

In het Thoraxcentrum van Erasmus MC komt topzorg en toponderzoek naar hart- en longziekten samen. Hier vinden unieke ingrepen plaats die je maar op weinig plekken tegenkomt. Zo voeren we hier als een van de weinige academische ziekenhuizen harttransplantaties uit bij patiënten met terminaal hartfalen. Als CCU verpleegkundige krijg jij de mogelijkheid om zo'n bijzondere operatie bij te wonen. Want zo kun jij nog beter inspelen op de vragen die patiënten hebben over hun ingreep.   

Onvoorspelbare zorg

Kenmerkend voor het werken op deze afdeling is de onvoorspelbaarheid van de zorg. Het ene moment verzorg je een arterielijn bij een patiënt; het volgende moment assisteer je bij een interventie zoals een cardioversie of Insertable Loop Recorder (ILR) implantatie. Verpleegtechnisch heel uitdagend dus.

“Cardiologie is mijn hart geworden. Het heeft zoveel mooie aspecten.”

Mieke, CCU-verpleegkundige

Acute hartbewaking

De Cardiac Care Unit maakt onderdeel uit van de afdeling Cardiologie. Hier verblijven patiënten die veelal instabiel zijn en intensieve zorg nodig hebben na een operatie. Dat vraagt heel wat van jouw verpleegkundige kennis. Jij zorgt onder meer voor het toedienen van inotropica bij de patiënt, de verzorging van arterielijnen, het afnemen van bloedgassen en het interpreteren van de bloedgaswaarden. Jouw klinische blik is hier cruciaal. 

Ervaring opdoen

Liever eerst wat meer ervaring opdoen en de Cardiologie beter leren kennen? Ook dat kan! Als verpleegkundige op de Cardiologie leg je een mooie basis voor je verdere carrière. Wil je doorgroeien binnen dit specialisme? Dan krijg je bij ons na 6 maanden de mogelijkheid om de CCU-opleiding te volgen. Volop kansen dus.

Meer weten?

"Benieuwd of het werken als Cardiac Care verpleegkundige bij Erasmus MC iets voor jou is? Neem contact met me op en loop een dagje mee!" - Jeanette dos Santos Gomes, recruiter

T: 06 500 310 07
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Jeanette een Whatsapp
Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, Erasmus MC