Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
  • Gepubliceerd op 30-10-2017

Tessa Caspers (24) is operatieassistent bij het Erasmus MC. Na een jaar reizen en ook even in de periferie gewerkt te hebben is ze terug van weggeweest. Want zoals ze zelf zegt: “Hier gebeurt het!”

Operatieassistent

Van het leven genieten

“Als 17-jarige startte ik mijn opleiding tot operatieassistent. Met name het 1e jaar van mijn opleiding was best pittig. Terwijl mijn vrienden gingen stappen, zat ik in een wereld waar het om leven of dood kan gaan. Na een tijd als gediplomeerd operatieassistent gewerkt te hebben, ben ik er een jaartje tussenuit gegaan om te reizen. Om van het leven te genieten. In Peru heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een ziekenhuis dat is opgezet door een Nederlandse. Geweldig om mensen te helpen met het weinige dat daar is.”

Hier gebeurt het

“Eenmaal terug in Nederland ging ik weer aan de slag. Ik wilde ook eens proeven aan het werken in de periferie en startte bij een ander ziekenhuis. Een hele mooie ervaring, maar al snel realiseerde ik me dat ik terug wilde naar het Erasmus MC. De bijzondere en unieke ingrepen die je bij het Erasmus MC ziet vind je eigenlijk nergens anders. Hier gebeurt het! Ik betrap mezelf erop dat sinds ik terug ben ik vaak roep: "wat heb ik toch een leuke baan". En zo is het!”

Trots

“De Traumachirurgie, Orthopedie en Plastische Chirurgie zijn specialismen die mij bijzonder interesseren. Er komt vrij veel techniek bij kijken en dat vind ik leuk. Iedere breuk vraagt bijvoorbeeld weer om specifieke schroeven en boren. Voor mij een uitdaging om de stappen in deze operaties te kennen, optimaal voor te bereiden en ervoor te zorgen dat alles op de kamer is wat de chirurg nodig heeft. Ik moet goed weten hoe een dergelijke operatie verloopt en vooruitdenken wat de chirurg nodig heeft. Die samenwerking is voor mij heel belangrijk. Je hebt elkaar nodig.”

Een gloednieuw OK complex

“Buiten dat er weinig plekken zijn waar je op een OK zulke unieke ingrepen tegenkomt, was een andere belangrijke reden om terug te keren de nieuwbouw van Erasmus MC. Dat wilde ik per se meemaken. Wanneer krijg je nu de kans om zo’n verhuizing mee te maken en te werken op een OK complex waar de nieuwste apparatuur staat met state-off-the-art faciliteiten. Ik kijk er erg naar uit om in mei te verhuizen en op de nieuwe plek aan de slag te gaan.”

OK

Meer weten over het werken op de OK van Erasmus MC?

Op de OK van Erasmus MC is geen dag hetzelfde. Hier kom je ingrepen tegen die je in weinig andere ziekenhuizen ziet. Elk moment kan de planning omgegooid worden voor een patiënt in een acute situatie. De operaties zijn divers, complex en uitdagend. Topzorg voor de patiënt gaat hier voor alles.

Lees meer