Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
  • Gepubliceerd op 22-11-2017

Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’. Totaal zijn er ongeveer 200 collega’s binnen de apotheek waarvan ruim 90 apothekersassistenten die in verschillende teams werkzaam zijn.

De poliklinische apotheek

Onze poliklinische apotheek lijkt op een openbare apotheek. Er zijn balies waar patiënten hun medicatie komen afnemen. En een ruimte waar recepten worden voorbereid. Opvallend is de moderne distributierobot die razendsnel geneesmiddelen voor je pakt. Een groot verschil met een openbare apotheek zijn de vragen die je krijgt. Die gaan zelden over het eigen risico of de aanvullende verzekering. Maar bijvoorbeeld wel over de juiste manier om een oncologisch medicijn in te nemen. Of over de bijwerkingen van bijzondere medicatie voor kinderen. Ook voeren de apothekersassistenten ontslagmedicatie gesprekken met patiënten aan bed als zij naar huis of elders gaan. Je werkt dus dichtbij de zorg.

“Het gaat hier echt om de zorg voor de patiënt en de kwaliteit van de geneesmiddelen. En niet over de eigen bijdrage en vergoedingen.”

Mehtap, apothekersassistent poliklinische apotheek

Een kijkje achter de schermen

Mehtap neemt je mee achter de schermen en vertelt meer over haar werk bij de poliklinische apotheek.

Ook aan de slag als apothekersassistent bij Erasmus MC?

Ontdek jouw mogelijkheden en wordt onderdeel van ons team!

Bekijk onze vacatures