Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is een volgende stap zetten

High Care verpleegkundige

Wat bij andere medische centra een uitzondering of een bijzondere zorgvraag is, is bij Erasmus MC aan de orde van de dag. Dat merk je ook als high care verpleegkundige. Je hebt te maken met complexe en uitdagende ziektebeelden. Je werkt standaard met de meest geavanceerde apparatuur en technieken. Je werkt intensief samen in de behandeling en zorg voor patiënten waarvan de vitale functies bedreigd zijn of die het risico lopen dat er stoornissen optreden in de vitale functies. 

Grens tussen IC en kliniek

Een patiënt die geen intensieve bewaking van de IC nodig heeft, maar ook nog niet opgenomen kan worden in de kliniek komt op één van onze high care's terecht. Bijvoorbeeld als een patiënt nog instabiel is. Maar ook als een stabiele patiënt een verhoogde kans op complicaties heeft. De high care bevindt zich dus op de grens tussen IC en een verpleegafdeling.

Verschillende specialismen en patiëntencategorieën

Jouw kennis als high care verpleegkundige kun je bij Erasmus MC bij verschillende specialismen en patiëntencategorieën toepassen. Één ding is zeker: elke dag is afwisselend en uitdagend. Je past de nieuwste technieken toe en werkt in multidisciplinaire teams. Naast de intensieve zorg voor de patiënt speel je een belangrijke rol in het begeleiden van diens naasten tijdens een ingrijpende en cruciale periode.

high care erasmus mc

Nog niet gediplomeerd als High Care verpleegkundige?

Ben je verpleegkundige en wil je je verder ontwikkelen tot High Care verpleegkundige? We bieden je verschillende mogelijkheden om als High Care verpleegkundige in opleiding aan de slag te gaan. Een baan waarin je werk én studie combineert. Lees meer over de opleiding aan de Erasmus MC Academie.

Naar de opleidingen

Meer weten of dagje meelopen?

"Wil je meer weten over het werken als high care verpleegkundige bij Erasmus MC of een dagje meelopen met één van de teams? Bel me gerust of stuur een WhatsApp, dan bespreken we de mogelijkheden met elkaar." - Anouk van Rosmalen, recruiter

T: 06 311 350 71
E: werkenbij@erasmusmc.nl

Stuur Anouk een WhatsApp
Anouk van Rosmalen, recruiter, Erasmus MC