Skip to main content
logo-erasmus logo-erasmus lifeline-menu facebook X linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash heartbeat lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell
Apothekersassistent Erasmus MC

De poliklinische apotheek

Op het eerste gezicht lijkt onze poliklinische apotheek op een openbare apotheek. Maar het werk is er een stuk uitdagender en afwisselender. De poliklinische apotheek van het Erasmus MC bestaat uit vier afdelingen die onderling nauw samenwerken: twee locaties waar patiënten hun medicatie komen halen, een afdeling ontslagmedicatie en een afdeling thuismedicatie.

De poliklinische apotheek

Kijk mee met het werk van Mehtap

De poliklinische apotheek

/

Bijzondere geneesmiddelen

Opvallend is de moderne distributierobot die geneesmiddelen voor je pakt. Het grootste verschil met een openbare apotheek zijn de vragen die je krijgt. Die gaan zelden over het eigen risico of de aanvullende verzekering. Maar bijvoorbeeld wel over de juiste manier om een oncologisch medicijn in te nemen. Of over de bijwerkingen van bijzondere medicatie voor kinderen.

Dichtbij de zorg

Als patiënten het ziekenhuis verlaten, voer je ontslagmedicatie-gesprekken met patiënten aan hun ziekenhuisbed en zorg je dat ze goed voorbereid weer naar huis gaan. Of je verzorgt specialistische geneesmiddelen voor patiënten thuis. Eén ding is zeker: je werkt dichtbij de zorg.

Plek die bij jou past

Omdat er zoveel verschillende werkzaamheden zijn bij de poliklinische apotheek, is er altijd wel een plek die bij jou past. Bovendien ben je bij ons nooit uitgeleerd en is er veel ruimte voor persoonlijke groei, ontwikkeling en specialisatie.

Je leert het vak van de besten

Erasmus MC levert zorg op het hoogste niveau. De beste apothekers, artsen, verpleegkundigen en onderzoekers rekenen op jouw vakmanschap. En het kan zomaar gebeuren dat je handelingen moet verrichten die je op school niet of nauwelijks hebt meegekregen. Schrikt dit je af? Nergens voor nodig! We nemen ruim de tijd om je in te werken en helpen je om snel zelfstandig te kunnen werken. Ook als je het vak eenmaal onder de knie hebt, blijf je leren. Je komt hier nu eenmaal regelmatig nieuwe behandelingen en medicatie tegen. En wil je jouw vak op een hoger niveau uitoefenen? Dan is er de mogelijkheid om je te specialiseren.

Apotheek

Je kunt bij verschillende onderdelen van onze Apotheek aan de slag

Of je nu houdt van het precisiewerk in een LAF-kast of van het contact met patiënten, wij kunnen je de plaats bieden waar jouw talent het beste tot zijn recht komt. Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’.

Ontdek al jouw mogelijkheden

Meer weten of persoonlijke rondleiding?

"Ben je apothekersassistent maar vind je het lastig om te beslissen welke plek binnen onze Apotheek het beste bij je past? Heel logisch. Neem contact met me op voor een persoonlijke rondleiding. Ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden!" - Wassima Ajarai

T: 06 284 746 59
E: w.ajarai@erasmusmc.nl

Stuur Wassima een WhatsApp
apothekersassistent