Skip to main content
logo-erasmus lifeline-menu facebook twitter linkedin instagram play pause refresh expand contract close sound mute share down angle-left angle-right slider-right slider-left search phone mail location earth external-link clock clipboard-list location print whatsapp warning hash lifeline checkmark stethoscope calendar specialty closing-date bell

Werken aan beter worden is echt met je vak bezig zijn

De poliklinische apotheek

Op het eerste gezicht lijkt onze poliklinische apotheek op een openbare apotheek. Maar het werk is er een stuk uitdagender. Er zijn balies waar patiënten hun medicatie komen afnemen. En een ruimte waar recepten worden voorbereid. Opvallend is de moderne distributierobot die geneesmiddelen voor je pakt. Het grootste verschil met een openbare apotheek zijn de vragen die je krijgt. Die gaan zelden over het eigen risico of de aanvullende verzekering. Maar bijvoorbeeld wel over de juiste manier om een oncologisch medicijn in te nemen. Of over de bijwerkingen van bijzondere medicatie voor kinderen. Als patiënten het ziekenhuis verlaten om naar huis of elders te gaan, voer je ontslagmedicatie-gesprekken met patiënten aan bed. Je werkt dus dichtbij de zorg.

De poliklinische apotheek

Kijk mee met het werk van Mehtap

De poliklinische apotheek

/
Sherida, apothekersassistent Erasmus MC

Direct contact met de patiënten

"Als apothekersassistent ben je echt met je vak bezig, maar ook het sociale stuk is, zeker bij de poliklinische apotheek, een groot deel van je werk. Die combinatie vind ik erg leuk."

Lees verder

Je leert het vak van de besten

Erasmus MC levert zorg op het hoogste niveau. De beste apothekers, artsen, verpleegkundigen en onderzoekers rekenen op jouw vakmanschap. En het kan zomaar gebeuren dat je handelingen moet verrichten die je op school niet of nauwelijks hebt meegekregen. Schrikt dit je af? Nergens voor nodig! We nemen ruim de tijd om je in te werken en helpen je om snel zelfstandig te kunnen werken. Ook als je het vak eenmaal onder de knie hebt, blijf je leren. Je komt hier nu eenmaal regelmatig nieuwe behandelingen en medicijnen tegen. En wil je jouw vak op een hoger niveau uitoefenen? Dan is er de mogelijkheid om je te specialiseren.

Apotheek

Je kunt bij verschillende onderdelen van onze Apotheek aan de slag

Of je nu houdt van het precisiewerk in een LAF-kast of van het contact met patiënten, wij kunnen je de plaats bieden waar jouw talent het beste tot zijn recht komt. Het Erasmus MC heeft een poliklinische apotheek en een ziekenhuisapotheek met een aparte ‘backoffice’ en ‘frontoffice’.

Ontdek al jouw mogelijkheden

Meer weten of middagje meelopen?

"Ben je apothekersassistent maar vind je het lastig om op basis van een site te beslissen welke plek binnen onze Apotheek het beste bij je past? Heel logisch. Neem contact met me op, ik vertel je graag meer over alle mogelijkheden." - Wassima Ajarai

T: 06 284 746 59
E: w.ajarai@erasmusmc.nl

Stuur Wassima een WhatsApp